Πίτες αλμυρές ή γλυκές, πάντα αγαπημένες από άκρου εις άκρον της χώρας. Για σήμερα, επιλέξαμε μια γλυκιά κολοκυθόπιτα.
Υλικά
Ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο
Μια κολοκύθα 1500 γρ.
Καρύδια 200 γρ.
Σταφίδες 150 γρ.
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Τρίβουμε το εσωτερικό της κολοκύθας με τον τρίφτη, αφαιρώντας προφανώς τα σπόρια. Στο τριμμένο κολοκύθι που θα πάρουμε ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τα ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα και τοποθετούμε πάνω τους το μείγμα. Κλείνουμε το πάνω μέρος με ακόμα δυο φύλλα τα οποία αλείφουμε με λίγο λάδι και προαιρετικά λίγο σουσάμι.
Καλή σας όρεξη