/Βιβλιοκριτική: Νυχτερινός Πράκτορας (Matthew Quirk)

Βιβλιοκριτική: Νυχτερινός Πράκτορας (Matthew Quirk)

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, πολιτικός επιστήμονας – συγγραφέας

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο ότι μία από τις δέκα πιο εμπορικές επιτυχίες στο Netflix από την πρώτη στιγμή που η πλατφόρμα αυτή εμφανίστηκε, ήταν η σειρά Night agent η οποία ήταν βασισμένη σε βιβλίο, η περιέργεια μου κεντρίστηκε και αναζήτησα την ιστορία της.

Πράγματι, ανακάλυψα ότι το βιβλίο με τίτλο Νυχτερινός Πράκτορας, κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και συγγραφέας του είναι ο Quirk Mathew.

Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου.

Όχι με τη δική του προϊστορία. Ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των μυστικών της Αμερικής.

Ένα τηλεφώνημα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας ωστόσο αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά μιας συνωμοσίας που ετοιμάζεται χρόνια, η οποία συμπεριλαμβάνει έναν ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο.

Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, με οποιοδήποτε κόστος…

Η αλήθεια είναι ότι, με μια πρώτη ματιά, το βιβλίο αυτό, μοιάζει συνηθισμένο. Δεν είναι έτσι όμως…

Ο Νυχτερινός Πράκτορας, είναι ο ορισμός του θρίλερ και η αγωνία στην εξέλιξη της ιστορίας, χτυπάει κόκκινο.

Είναι τόσο καλογραμμένο το κείμενο, που σε συγκινεί αν έχεις μια λόξα με τον γραπτό λόγω όπως συμβαίνει με εμένα!

Μέσα από την πλοκή του κειμένου, σου γεννιέται η εντύπωση ότι τίποτα γύρω μας, δεν είναι όπως φαίνεται. Δυστυχήματα, ατυχήματα, πολιτικές αποφάσεις, κοινωνικές εξελίξεις, καθορίζονται από δυνάμεις αόρατες στο γυμνό μάτι και αυτό, σε κινητοποιεί.

Δεν ξέρω αν η μεταφορά του βιβλίου αυτού στην οθόνη κατάφερε να αποδώσει πιστά το κείμενο. Αν κρίνω ωστόσο με την οποία το κοινό την υποδέχτηκε, μάλλον τα κατάφερε μια χαρά.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Νυχτερινό Πράκτορα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ιδανικό κατά τη γνώμη μου θα ήταν να τον διαβάσετε, πριν τον… δείτε.