/Βιβλιοκριτική: Ξόρκι. Ο Εντοπισμός (Αλεξάνδρα Τσότσου)

Βιβλιοκριτική: Ξόρκι. Ο Εντοπισμός (Αλεξάνδρα Τσότσου)

Γράφει ο Γιώργος Δόλγυρας, αρθρογράφος – συγγραφέας

Το βιβλίο της συγγραφέως Αλεξάνδρα Τσότσου: «Ξόρκι. Ο Εντοπισμός» από τις Εκδόσεις Διάνοια ανήκει στο είδος της φαντασίας.

Στην Μ. Βρετανία δύο φοιτήτριες , η Αντζέλικα και η Αναστασία εκτός από τις σπουδές τους και τους έρωτες τους θα βρεθούν αντιμέτωπες και με την σκοτεινή μαγεία εξαιτίας μιας κληρονομιάς που πατάει πάνω στον μύθο του Μέρλιν.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο μάγος είχε στην κατοχή του τέσσερα μενταγιόν, που συμβόλιζαν τις τέσσερις εποχές και ήταν γεμάτα με μαγικές ιδιότητες.

Τα μενταγιόν διάλεγαν εκείνα τον άνθρωπο τους.

Τα κορίτσια θα ανταμώσουν και αντιμετωπίσουν πολλά. Αυτές οι εκλεκτές η Αναστασία και η Αντζέλικα, με τα μαγικά μενταγιόν που τους έκαιγαν το στέρνο, προκειμένου να μην βγουν από πάνω τους. 

Η συγγραφέας εκτός από τις δράσεις φροντίζει έντονα και τις περιγραφές που διέπουν το βιβλίο.

Έτσι μας δίνει με γλαφυρό τρόπο εξόχως μαγευτικά τοπία του Ηνωμένου βασιλείου μέσα στα οποία κινούνται οι πρωταγωνίστριες του έργου της.

Και τι λείπει; Φυσικά ο κακός μας. Ένας απρόσωπος κακός να συμβολίζει ουσιαστικά απλώς το σκότος που δεν έχει πρόσωπο ωστόσο είναι ολέθριο και σκορπά την συντριβή στο διάβα του. Έτοιμο το εκρηκτικό μείγμα.

Με απλή και κατανοητή γραφή, χωρίς περιττούς βερμπαλισμούς και βαρύγδουπες εκφράσεις η Αλεξάνδρα Τσότσου έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα περιπετειώδης και μυστηριακό βιβλίο φαντασίας που θα σας κρατήσει συντροφιά τις ζεστές μέρες αλλά και νύχτες του καλοκαιριού.

Δε μένει παρά να επιλέξετε να περιπλανηθείτε σε αυτό το ταξίδι βγαλμένο από μία άλλη εποχή αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο να ακουμπάει στην εποχή μας…