/Βιβλιοκριτική: Η κοιλάδα των απόντων (Μαρία Πολυχρονάκη)

Βιβλιοκριτική: Η κοιλάδα των απόντων (Μαρία Πολυχρονάκη)

Γράφει η Ιωάννα Κανελλοπούλου

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, που έχει γραφτεί με έξυπνο και γεμάτο λεπτομέρειες τρόπο είναι « Η κοιλάδα των απόντων» απ’ την συγγραφέα Μαρία Πολυχρονάκη και κυκλοφορεί απ’ το 2020 και τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Δε ξέρω αλήθεια τι είναι πιο συγκλονιστικό στην ιστορία. Ο χαμός τόσων ανθρώπων, η αδιαφορία των αρχών που δεν πήραν ποτέ μέτρα ασφαλείας για το περιβόητο φράγμα Βαγιόντ ή η ελπίδα για επιζώντες που παλεύει να μη σβήσει.

Οι περιγραφές είναι ακριβώς τόσο όσο και παρά τον όγκο των σελίδων, η συγγραφέας έχει προσέξει να μην μένει στα ίδια και να μην επαναλαμβάνεται. Ακούραστη ανάγνωση και πολύ αγωνία για την εξέλιξη μιας ιστορίας που δεν είναι καθόλου ευχάριστη, αλλά σίγουρα πρέπει να διαβάσει κανείς, για να καταλάβει πόσο υπέροχο είναι αυτό το βιβλίο.

Θα μπορούσα να πω, πως είναι και επίκαιρο, αν αναλογιστεί κανείς πως στις μέρες μας τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν φέρει στο προσκήνιο τραγικά λάθη και ελλείψεις σε πολλά έργα και υποδομές στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όπως προανέφερα αξίζει να διαβαστεί απ’ το αναγνωστικό κοινό που αρέσκονται σε ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, δυστυχώς όμως, οποίος προλάβει πρόλαβε, που λέει και η παροιμία καθώς πλέον ελάχιστα αντίτυπα είναι διαθέσιμα προς πώληση, όπως αναφέρουν πολλά σάιτ που προμηθεύουν βιβλία.