/Το Μαύρο Μελάνι… έγραψε ιστορία

Το Μαύρο Μελάνι… έγραψε ιστορία

 ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΑΝΙ “Τα ιστορικά γεγονότα αποτελούν την ιστορική συνείδηση – που είναι το πλαίσιο του μυθιστορηματικού καμβά”. 

Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο το Ιστορικό  μυθιστόρημα  της Συγγραφέως Μαρίας Ευαγγελίας Γυφτογιάννη Αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, με  τον τίτλο: “Μαύρο Μελάνι”.

Την παρουσίαση  συνδιοργάνωσε  ο Δήμος   Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με τον εκδοτικό οίκο “Ωκεανός”, υπο την Αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου  και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Στην Παρουσίαση του Ιστορικού Μυθιστορήματος της συγγραφέως κ Μαρίας Γυφτογιάννη “ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΑΝΙ” στο Πολεμικό Μουσείο, τίποτα δεν ήταν συνηθισμένο και τίποτα δεν ήταν περιττό. Όλα όσα διαδραματίστηκαν κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τα ενθουσιώδη  και συγκινητικά  σχόλια, στο τέλος της εκδήλωσης από όλους τους  παρευρισκομένους, μαζί με  τα θερμά  συγχαρητήριά τους,  ήταν η πιο μεγάλη ανταμοιβή για τους Διοργανωτές και τους εισηγητές και έκαναν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης  υπερήφανους.

Χαιρετισμό απεύθηναν : ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κ Αναστάσιος Λιάσκος, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, η εκδότρια κ Ελένη Κεκροπούλου και ο Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας – κ. Κων/νος Τζαβέλας, συγκινώντας το ακροατήριο με τις ιστορικές αναφορές τους.

Το βιβλίο προλόγισαν  με εξαιρετικές τοποθετήσεις και αναλύσεις εκλεκτά μέλη από τον Ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο της Πολιτικής και της Διπλωματίας, όπως: ο Πρέσβης  κ. Πουκαμισάς, ο Καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σχολής Ευελπίδων κ. Κων. Γρίβας, ο Διδάκτωρ Παντείου και Σκηνοθέτης κ.Τάσος Λέρτας και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης. 

Αποσπάσματα του βιβλίου  διάβασε ο διακεκριμένος Ηθοποιός κ.Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ενώ τον Συντονισμό και την Παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Ντεπη Στενού. 

Η εκδήλωση της παρουσίασης πλαισιώθηκε με χορούς και τραγούδια από τον Πόντο σκορπώντας ρίγη υπερηφάνειας και συγκίνησης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Ηλία Υφαντίδη καθώς και την προβολή βίντεο υπό την επιμέλεια της κ. Αρτεμίας Αργυρού.

Την εκδήλωση τίμησαν εκτός των άλλων με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας. Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό κ.Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο κ Αγγελο Χουδελούδη εκπροσώπησε ο Υποδιοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Ταξίαρχος κ Ιωάννης Μουστάκης.  Εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου κ Ιωάννη Δρυμούση παρέστη ο Αρχιπλοίαρχος κ Βασίλης Τσούκας και εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρόλια, ο Σμήναρχος  κ.Τριαντάφυλλος Δασούλας .

Παρόντες επίσης ο κ. Ιωάννης Κούτρας Αντιπτέραρχος ε.α. Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΕΑΒ. ο κ. Ιωάννης Μπαλτζώης Αντιστράτηγος ε.α Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλας Αντιπτέραρχος ε. α. , η κ. Λια Τσουκαντά εκ μερους του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μυταράκη, η κ. Καλογήρου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, η προέδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης κ.Λιάνα Σκουλάξενου,οι Δημ Συμβουλοι κ κ.Σφίγγα Βασιλική και Λαμπρινή Σκούρτη από τον Δημο των  3Β και η κ. Επη Λέρτα από τον Δήμο Χαλανδρίου, ο κ.Χάρης Τσουλας Συντονιστής Λαογραφίας στην Γραμματεία Ποιότητας Ζωης και Εθελοντισμού, εκ μέρους της Γραμματέως Ποιότητας και Εθελοντισμού της ΝΔ κ Πίστης Κρυσταλλίδου, ο κ. Δόγκας πολιτευτής Περιφέρειας Αν. Αττικής καθώς και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Νήσων Ιονίου κ. Μαρία Καλογεράκου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Κάλλας κ. Λιάνα Σκουρλή, οι εκλεκτές  ερμηνεύτριες κ.κ. Νάντια Καραγιάννη και Γεωργία Σιακαβάρα  και πολλοί ακόμη εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Τα συγγραφικά έσοδα  από τις πωλήσεις του βιβλίου  θα διατεθούν  εξ ολοκλήρου στο Ακριτικό μας  Καστελλόριζο.  Χορηγοί αυτής της Προσπάθειας  είναι η  ATTICA Group, ο κ Μανώλης Καραμολέγκος, 

ο κ. Δημήτρης Αργουδέλης, ο κ Σπύρος Πατηνιώτης, ο κ Αθανάσιος Ντόβας, και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας.  

 

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Στο ξέσπασμα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ελληνοκορσική Πριγκίπισσα Κασσιανή Μανουήλ ΙΖ΄, γνήσια απόγονος του Τελευταίου Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας Δαβίδ  Μέγα Κομνηνού και του ήρωα ηγέτη της Κορσικανής Επανάστασης Ζαν Πιερ Γκαφόρι και του συνεχιστή του Πασκουάλε Πάολι, ριζιμιά επαναστάτρια, μάχεται στα βουνά του Πόντου με τους αντάρτες, εφοδιάζει με όπλα την Τραπεζούντα και την Σμύρνη, όπου και εκεί εντάσσεται ενεργά στην Μικρασιατική Άμυνα.

Ο μύθος Συμπορεύεται αρμονικά με την Ιστορία, με πρόσωπα ιστορικά και μυθοπλαστικά που δρουν σε χρόνια δολοπλοκιών, προδοσιών και τραγικών εθνικών εγκλημάτων.