Μετά την Τσικνοπέμπτη, μια, έστω και πρόσκαιρη, στροφή στην χορτοφαγία είναι απαραίτητη. Χορτοκεφτέδες, λοιπόν, για να καθαρίσει ο οργανισμός από τις χθεσινές τοξίνες.
Υλικά
200 γρ. σπανάκι
Ένα μεγάλο πράσο
Ένα ξερό κρεμμύδι
3 κλωνάρια άνιθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο αλάτι.
Τα τρίβουμε με το χέρι μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους και μετά προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι και, για όσους δεν είναι vegan, ένα αβγό.
Ανακατέβουμε το μίγμα μαζί με 4 κουταλιές αλεύρι έως ότου ομογενοποιηθεί πλήρως. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.
Τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά.
Καλή σας όρεξη