/Κ. Σαμαρτζίδου & Μ. Ταλιαδώρου, μιλούν για την έκθεση “Τέχνη γένους θηλυκού”

Κ. Σαμαρτζίδου & Μ. Ταλιαδώρου, μιλούν για την έκθεση “Τέχνη γένους θηλυκού”

Η ζωγράφος κι επιμελήτρια της έκθεσης “Τέχνη Γένους θηλυκού”, Κατερίνα Σαμαρτζίδου, και η συμμετέχουσα ζωγράφος Μαργαρίτα Ταλιαδώρου, απαντούν στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα.

κ. Σαμαρτζίδου, ποιες είναι οι θεματικές της έκθεσης και πόσο συμβολική είναι η επιλογή σε σχέση με τη συνολική πορεία της κάθε ζωγράφου;

Η κυρία Κρατημένου έχει το τίτλο “Αέρινες Μελωδίες”
Η κυρία Ταλιαδώρου ” Πουλιά στα χίλια χρώματα”
Η κυρία Σαμαρτζίδου “Μνήμες”
Η κυρία Αθηνογένους “Χαρά”
Η κάθε μία και όλες μαζί εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με χρώματα και κρυφά μηνύματα που είμαστε έτοιμες να μοιραστούμε με κάθε επισκέπτη.

Από την πλευρά τού επιμεlητή, τι διαφορές υπάρχουν, αν υπάρχουν, στην οργάνωση κάθε θεματικής;

Διαφορές δεν υπάρχουν στην οργάνωση κάθε θεματικής.

Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες και τρόπος εκφράσεις και διαφορετικές εκθέσεις που συνυπάρχουν στο χώρο.

Όταν έχεις μια έκθεση με ένα θέμα ξέρεις περίπου τι να περιμένεις από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και περίπου πως θα είναι η συνοχή της έκθεσης. Σε αυτή την περίπτωση διατηρείς την αυτονομία της μικρής ατομικής, προσπαθώντας να υπάρχει και μία συνοχή με τις άλλες συμμετοχές.

Η συμμετοχή τεσσάρων γυναικών είναι τυχαία ή υπήρξε πρόθεση εξ αρχής για μια τέτοια έκθεση;

Όμορφο να αποτυπώνει τα συναισθήματά του σε ένα καμβά ή σε μία κατασκευή ο εικαστικός. Η τέχνη του όμως πρέπει να έρχεται μπροστά και να παρουσιάζετε στο κοινό. Το κόστος για ατομική έκθεση είναι μεγάλο. Στις ομαδικές εκθέσεις μπορεί να δείξεις μέρος της δουλειάς, αλλά πνίγεται μέσα στο πλήθος. Πήρα λοιπόν την απόφαση να κάνω μια σειρά από μικρές ατομικές εκθέσεις που θα συνυπάρχουν στο χώρο. Έκανα λοιπόν την πρόταση σε κάποιους εικαστικούς και η ανταπόκριση ήταν άμεση μπορώ να πω.

 

κ. Ταλιαδώριυ, πώς επιλέξατε το θέμα της δικής σας θεματικής σας “Πουλιά στα χίλια χρώματα”. Είναι κάτι που έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη έκθεση ή εκφράζει γενικότερα την καλλιτεχνική πορεία σας;

Είναι ένα θέμα που με ευχαριστεί ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ,όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον φυσικό κόσμο. Το επέλεξα διότι αποτελεί από μόνο του ένα θέμα και δεν ήθελα να εμπλέξω διαφορά θέματα η τεχνικές. Η καλλιτεχνική μου πορεία έχει μεγαλύτερο εύρος θεματικών και τεχνικών ειδών και επεκτείνεται σε όλα τα θέματα και τις τεχνικές.. 

Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε σε μια έκθεση μαζί με άλλες τρεις γυναίκες. Η ισχύς εν τη ενώσει;

Αισθάνομαι πολύ καλά, όπως θα αισθανόμουνα το ίδιο καλά με άνδρες συμμετέχοντες. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των δυο φύλλων, αλλά συνεργασία και συμπόρευση.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το επόμενο διάατημα;

Το σχέδιο μου είναι μια ατομική έκθεση που να περιλαμβάνει την εξέλιξη μου ως καλλίτεχνις, από την αρχή της έως τώρα. Θα περιλαμβάνει εκτός από την ζωγραφική μου και την νέα μου προσπάθεια στον χώρο του animation.Αρχάρια μεν αλλά με πολύ καλή διάθεση. Θα υπάρχουν στο χώρο και τα αγαπημένα βιβλιαράκια μου(κείμενο και εικονογράφηση) για παιδιά μικρής ηλικίας.

* ΤΕΧΝΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

Η Galerie Δημιουργών In Action μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων διοργανώνει ακόμα μια έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης Galerie δημιουργών, Χελιδονούς 28 Ν.Κηφισιά.

Η έκθεση, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του International Action Art, μοιάζει με ομαδική αλλά δεν είναι!

Τέσσερις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις ατομικές εκθέσεις τους κάτω από την ίδια στέγη.
Οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δική τους θεματική ενότητα, που μέσα από αυτή θα μας παρουσιάσουν την ψυχή τους.

Σας περιμένουμε στη Galerie Δημιουργών Χελιδονούς 28 στη Κηφισιά.

Τα εγκαίνια είναι στις 3 Ιουλίου ημέρα Κυριακή στις 8.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι και την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρες λειτουργίας 6 έως 9.

Συμμετέχουν
Αθηνογένους Άννα
Κρατημένου Κωνσταντίνα
Σαμαρτζίδου Κατερίνα
Ταλιαδώρου Μαργαρίτα

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Σαμαρτζίδου