/IANOS: Τρία νέα βιβλία και μια εκδήλωση έκπληξη!

IANOS: Τρία νέα βιβλία και μια εκδήλωση έκπληξη!

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου18:00-20:00, ο αγαπημένος Τάκης Ζαχαράτος υπογράφει το πρώτο του βιβλίο, «Πάστα Σεράνο», από τις εκδόσεις Διόπτρα και συνομιλεί με το κοινό του.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν. Είναι η αγκαλιά μου σε όλους αυτούς. 

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Link Βιβλίουhttps://www.ianos.gr/pasta-serano-0514008

Link εκδήλωσηςhttps://www.ianos.gr/events/pasta-serano-takis-zaxaratos/


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χατζηγεωργίου, με τίτλο «Ερωτικός Απόκοσμος». Μία βαθιά βιωματική σειρά ποιημάτων πάνω στον έρωτα. Άλλοτε με πικρία, άλλοτε με νοσταλγία και τρυφερότητα, η συγγραφέας ανιχνεύει τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς πηγαινοέρχεται σε έρωτες που ανήκουν πια στο παρελθόν.

Απόσπασμα από το βιβλίο 

[…] Όταν θα ‘ρθεις να κάτσεις κοντά μου,

να αφήσεις το χέρι σου

να ξαποστάσει στην παλάμη μου.

Γιατί πλέον είμαι τυφλή

και μόνο απ’ τα αγγίγματα

καταλαβαίνω τους ανθρώπους.

Τη φωνή σου την έχω ξεχάσει,

δεν την έχω ακούσει δα και τόσες φορές.

Όμως τη φαντάζομαι συχνά.

Είναι η παρέα μου, χωρίς εκείνη να το ξέρει.

 

Μια τρυφερή ανασκόπηση πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, όπου η συγγραφέας εξετάζει το παρελθόν με ευαισθησία και κριτική διάθεση. Προσωπικός και λυρικός, ο «Ερωτικός Απόκοσμος» είναι μια μαρτυρία για τον έρωτα στη σύγχρονη εποχή.


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο βιβλίο του Στέλιου Λιονάκη «Τέσσερα πολύχρωμα ταξίδια». Η αναζήτηση της «ψυχής», της νίκης, της χαμένης ευχαρίστησης και της ελευθερίας είναι τα κεντρικά θέματα των διηγημάτων. Τέσσερα πολύχρωμα και περιπετειώδη ταξίδια, που σαν τελικό προορισμό έχουν την ολοκλήρωση των ονείρων-στόχων του εκάστοτε ήρωα, με αποσκευές τις δυσκολίες αλλά και τις απολαύσεις που αυτά προσφέρουν.

Η αναζήτηση της «ψυχής», της νίκης, της χαμένης ευχαρίστησης και της ελευθερίας είναι τα κεντρικά θέματα των διηγημάτων. Τέσσερα πολύχρωμα και περιπετειώδη ταξίδια, που σαν τελικό προορισμό έχουν την ολοκλήρωση των ονείρων-στόχων του εκάστοτε ήρωα, με αποσκευές τις δυσκολίες αλλά και τις απολαύσεις που αυτά προσφέρουν.

______________________________________

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός» η ποιητική συλλογή του Λεωνίδα Λούκα-Κύρρη, με τίτλο «Κάποιον Ολάνθιστον Απρίλη». Ο ποιητής με ύφος δωρικό, εξυμνεί την ίδια τη ζωή μέσα από διάφορες εκφάνσεις της με έναν ολιστικό και συνάμα αλληγορικό τρόπο. Βαδίζοντας το μονοπάτι της εσωτερικής αναζήτησης με μοναδική συντροφιά τη γλώσσα, αντανακλάται μέσω των λέξεων η γνώση ως απόρροια αυτού του ταξιδιού, με απώτερο σκοπό τη μεταλαμπάδευσή της. Αγάπη, ζωή, θάνατος, πνεύμα, ψυχή, σώμα και γνώση συνθέτουν την ποίησή του και αναδύονται μέσα από εικόνες και αντικείμενα της καθημερινής ζωής. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λεωνίδας Λούκας-Κύρρης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κύπρο και την ορεινή Αρκαδία. Σπούδασε Νομικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι εργάζεται για περίπου είκοσι πέντε χρόνια στον κλάδο της ναυτιλίας. Είναι ευγνώμων γιος, αδερφός, σύζυγος και πατέρας. Δηλώνει ευτυχής διότι αξιόλογοι άνθρωποι τον περιβάλλουν με τη φιλία τους. Ξεκίνησε να γράφει για να εκφράσει συναισθήματα, για να περιγράψει βιώματα και για να καταγράψει ό,τι αντιλαμβάνεται ως εξέλιξη. Η ποιητική συλλογή «Κάποιον Ολάνθιστον Απρίλη» αποτελεί την παρθενική του εμφάνιση στον χώρο της ποίησης