/Χρήστος Χρηστίδης: Αυγή (Μυθιστόρημα)

Χρήστος Χρηστίδης: Αυγή (Μυθιστόρημα)

Χρήστος Χρηστίδης

Αυγή

Μυθιστόρημα

Σελίδες: 216 • Σχήμα: 14,5 x 22 εκ. • ISBN: 978-618-5461-65-2 • Τιμή: 15,50 €

 

ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ βιογραφεί και αυτοβιογραφείται. Αφηγείται την ιστορία μιας νέας γυναίκας, η οποία ζει έγκλειστη επί δύο χρόνια στο διαμέρισμά της, βυθισμένη στη μοναξιά και το πένθος. Αναζητώντας τη λύτρωσή της, αποφασίζει να κατέβει στον Άδη με σκοπό να ανασύρει την πεθαμένη της μητέρα  και να αναστήσει τον χαμένο γενέθλιο τόπο της. 

Με φόντο αυτήν την ιστορία όπου ξεδιπλώνεται ο αντιφατικός δεσμός μητέρας-κόρης, ένα εκρηκτικό μείγμα αγάπης, ταύτισης, καταπίεσης και ανταγωνισμού, ο συγγραφέας ανατρέχει στις ήρεμες και ταραχώδεις στιγμές της πολυετούς συμβίωσης με τη γυναίκα του.

Μια φυγόκεντρη και πολυφωνική αφήγηση, στον ιστό της οποίας συνυφαίνονται όνειρα, εφιαλτικά θραύσματα μνήμης, παροξυσμικές παραισθήσεις και παραληρήματα, καθώς η εικόνα της πραγματικότητας θολώνει και παραμορφώνεται.

 

(Στο εξώφυλλο: Το έργο της Μαρίας Λουίζου, Αυτοπροσωπογραφία, φωτογραφία–εγκατάσταση της ίδιας, 2016.)

 

*

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε οικονομικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου και ζει στην Αθήνα.

Το 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Εντευκτηρίου το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο Αναποδογεννημένος, μια επινοημένη βιογραφία θρυμματισμένη σε εβδομήντα οκτώ μικροϊστορίες της μιας σελίδας· το 2020, το δεύτερο βιβλίο του, η νουβέλα Γυμνός (Εκδόσεις Εντευκτηρίου), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και το Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας του περιοδικού Ο Αναγνώστης