/Βιβλιοκριτική: Ο ψυχοθεραπευτής (Β. A. Paris)

Βιβλιοκριτική: Ο ψυχοθεραπευτής (Β. A. Paris)

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, πολιτικός επιστήμονας – συγγραφέας

Χωρίς αμφιβολία, η Β. A. Paris  είναι εδώ και μερικά χρόνια η βασίλισσα ενός λογοτεχνικού είδους που κερδίζει συνεχώς θαυμαστές ανά τον κόσμο, του ψυχολογικού θρίλερ.

Το νέο της πόνημα, φέρει τον τίτλο «Ο ψυχοθεραπευτής» και θεωρώ ότι είναι ίσως ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτού του είδους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell και αξίζει ο κόπος να το αναζητήσετε όσοι αγαπάτε τις ιστορίες αυτές που κρατάνε την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

Η πλοκή του Ψυχοθεραπευτή, λαμβάνει χώρα στον Κύκλο, ένα ιδιωτικό φυλασσόμενο συγκρότημα ακριβών μονοκατοικιών, πολύ κοντά στο κέντρο του Λονδίνου. Όταν ένα νέο ζευγάρι μετακομίζει σε αυτό, νομίζει ότι βρήκε ακριβώς αυτό που ονειρεύεται. Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται…

Καθώς αρχίζει σιγά σιγά να γνωρίζει καλύτερα τους γείτονές της, η Άλις, η γυναίκα του ζευγαριού και πρωταγωνίστρια της ιστορίας, ανακαλύπτει ένα συγκλονιστικό, φρικτό μυστικό που σχετίζεται με το καινούργιο της σπίτι και αρχίζει να νιώθει μια ισχυρή σύνδεση με τη Νίνα, την ψυχοθεραπεύτρια που ζούσε εκεί πριν απ’ αυτούς.

Η επιθυμία της Άλις να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να μάθει τι συνέβη πριν από δύο χρόνια της γίνεται πραγματική εμμονή. Όμως κανένας δε θέλει να μιλήσει γι’ αυτό. Οι γείτονές της κρύβουν μυστικά και ο κόσμος τους δεν είναι τόσο τέλειος όσο δείχνει…

Ο Ψυχοθεραπευτής, είναι μια απολαυστικά σκοτεινή ιστορία μυστικών, ψεμάτων και ανατροπών στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης η καχυποψία και η προδοσία.

Όλα αυτά τα στοιχεία, υφαίνονται με εξαιρετική μαεστρία και κρατάνε τον αναγνώστη σε εγρήγορση, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Πολύ δύσκολα κάποιος θα καταλάβει από την αρχή που πηγαίνει και πως εξελίσσεται η ιστορία αυτή, με το εύρημα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας να μας εκπλήσσει όλους.

Το βιβλίο αυτό, σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν, είτε είναι λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ, είτε όχι.