/Συνταγές από το χωριό: Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Συνταγές από το χωριό: Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Μια ακόμη λατρεμένη ελληνική συνταγή που παρασκευάζεται με πολλές παραλλαγές. Μοσχαράκι κοκκινιστό συνοδευόμενο με μακαρόνια, χυλοπίτες και κάθε άλλο είδος ζυμαρικού.

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι (ελιά) κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μια κουταλιά τοματοπελτέ

μισό κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλιές λάδι

Ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί

Ένα πακέτο μακαρόνια (νούμερο 6)

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρασί και ανακατέβουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο κι ένα λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για δυο ώρες. Στο τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ανακατέβοντας, για ακόμα 7-8 λεπτά.

Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Καλή σας όρεξη!