/Συνταγές από το χωριό: Μαγειρίτσα

Συνταγές από το χωριό: Μαγειρίτσα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς τη μαγειρίτσα δεν νοείται, οπότε σας παρουσιάζουμε μια κλασική ελληνική συνταγή για μαγειρίτσα που δεν έχει τη συνηθισμένη μορφή της σούπας.

Υλικά

1 συκωταριά περίπου 1,5 κιλό

1 κιλό σπανάκι

Ένα ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο

Ένα ματσάκι άνηθο

1 αυγό

3 κουταλιές λάδι

λεμόνι κι αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Κόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Κόβουμε και τα χόρτα μας στα τρία και μαζί με τα μυρωδικά. Τοποθετούμε τη συκωταριά στην κατσαρόλα, όπου έχουμε ρίξει το λάδι, και την τσιγαρίζουμε.

Κατόπιν προσθέτουμε τα χόρτα, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μισό λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου σωθεί το νερό.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε ένα αυγό και λεμόνι που προσθέτουμε σταδιακά ελέγχοντας την οξύτητα. Περιχύνουμε με αυτό το φαγητό μας μόλις βράσει.

Καλή σας όρεξη και Καλή Ανάσταση