/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στους Underhill West

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στους Underhill West

Οι Underhill West εμφανίζονται αυτή την Παρασκευή στο DEATH DISCO. Με αυτή την αφορμή απαντούν στις 10+1 Ερωτήσεις που τους θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, μιλώντας μας για το μουσικό τους στίγμα, τα όνειρα τους και πολλά άλλα.

1. Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εμφάνισης σας στο DEATH DISCO, Ωγύγου 16, Ψυρρή, στις 31 Μαρτίου;

-Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την φιλοξενία!.. Το πρόγραμμα στην death disco θα είναι ιδιαιτέρως entertaining και up-tempo με κομμάτια από τον τελευταίο μας δίσκο ‘Mission’ , κομμάτια που ξεχωρίζουμε από προηγούμενες μας δουλειές (Restart – Material Life και κάποια singles) και έξυπνες επιλογές διασκευών από καλλιτέχνες που αγαπάμε (The Weeknd, Twenty One Pilots, Daft Punk κ.α.) με μοτίβο την 90s νοσταλγία.

2. Έχετε κυκλοφορήσει πρόσφατα το νέο σας δίσκο με τίτλο “Mission”. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτή την προσπάθεια σας;

Το “Mission” είναι ο δίσκος που γράφτηκε πιο εύκολα και αβίαστα στο studio μέχρι στιγμής από εμάς. Είναι ένα concept album που περιλαμβάνει ένα storyline στο οποίο ο ακροατής εισάγεται όταν ακούει τον δίσκο από την ως το φινάλε του χωρίς παύση. Θα τον χαρακτηρίζαμε ως την αγαπημένη μας ταινία σε βιντεοκασέτα από την παιδική μας ηλικία από μια σημερινή οπτική, γλυκιά και φθαρμένη.

3. Η μουσική σας συνδυάζει διαφορετικά είδη. Πώς την βλέπετε να εξελίσσεται στο μέλλον, ποια να είναι η ταυτότητα της;

Πιστεύουμε ότι κάποιες σταθερές που υπήρχαν και υπάρχουν σε μοτίβα μελωδιών και ρυθμικών αγωγών θα παραμείνουν αλλά θα εμπλουτίζεται με καινούριες επιρροές μας, πειραματισμούς και σημεία των καιρών. Ο τελευταίος μας δίσκος είχε αρκετές ροκ διαθέσεις, μάλλον ο επόμενος θα ακολουθήσει πιο groovy μονοπάτια, ενώ η hip hop έχει ενταχθεί για τα καλά στον ήχο μας.

4. Πώς μπορεί ένα ελληνικό συγκρότημα να αναδειχθεί και στο εξωτερικό;

Με σκληρή δουλειά, στοχευμένη επιμονή σε χώρες που εκτιμά ότι ταιριάζει ο ήχος του και αποστασιοποίηση από τις εγχώριες μουσικές τάσεις.

5. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διατηρηθούν οι ισορροπίες ας ένα γκρουπ, οδηγώντας σε δημιουργικό αποτέλεσμα;

Με την έξυπνη διαχείριση των διαφωνιών ώστε να προκύπτει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα το οποίο θα διευρύνει τους ορίζοντες όλων των μερών.

6. Ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σας όνειρο;

Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τους κόσμους που φανταζόμαστε αβίαστα και με άνεση μέχρι τα βαθειά μας γεράματα, με αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

7. Πώς έχει διαφοροποιηθεί ο χώρος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή του YouTube και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των καλλιτεχνών;

Πλέον ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να έχει δισκογραφία και περιεχόμενο μέσα από τις πλατφόρμες με DIY μουσική και videos. Αυτό σίγουρα αυξάνει τον ανταγωνισμό, πετάει το μπαλάκι στον ακροατή στο να μάθει να ψάχνει τη μουσική που του ταιριάζει, και σίγουρα αυτό το bottom-up μοτίβο σπάει το μονοπώλιο των δισκογραφικών. Οι καλλιτέχνες σήμερα είναι πάρα πολύ τυχεροί που μπορούν να εκθέτουν τα έργα τους τόσο εύκολα, και καλά θα κάνουν να το εκμεταλλευτούν.

8. Είναι οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καταξιώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Σίγουρα η βιωματική διαδικασία του live παίζει τεράστιο ρόλο στο να μείνει ο καλλιτέχνης στην καρδιά και το μυαλό του κοινού, όμως υπάρχουν και τρομερές studiακές δουλειές που αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

9. Υπάρχει προγραμματισμός για τα επόμενα LIVE;

Εκτός του επερχόμενου live στην Death Disco, παίζουμε στις 1 Απρίλη στο Moby Dick της κατερίνης, ενώ ακολουθούν εμφανίσεις σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι μας αναμένεται να είναι γεμάτο από εμφανίσεις, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το underhillwest.com

10. Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά reality shows και τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;

Πιστεύουμε ότι αυτά τα shows είναι πρώτα τηλεοπτικά και έπειτα μουσικά. Η πρώτη προτεραιότητά τους δηλαδή είναι να προσελκύσουν νούμερα τηλεθέασης διότι η ύπαρξή τους εξαρτάται από χορηγούς. Αυτό αλλάζει τις προτεραιότητες του περιεχομένου τους και δεν ενδιαφέρει τόσο το ταλέντο και η σκληρή δουλειά του καθενός διαγωνιζομένου παρά το τι ιστορία κουβαλάει μαζί του και πόσο τραβάει την προσοχή του σημερινού ακροατή. Αν κάποιος νέος νιώθει σίγουρος ότι θέλει να πάει φυσικά και να πάει, αλλά να είναι έτοιμος να διαχειριστεί μία αναίτια απόρριψη και να μην παρατήσει τη μουσική μετά από ένα όχι εκεί. Οι ακέραιες μουσικές επιτροπές είναι μακράν μη τηλεοπτικές.

11. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Daft Punk – Random Access Memories
The Weeknd – Dawn FM
Michael Jackson – This Is It
Underhill West – Mission
The Beatles – 1