/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στους Operatical

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στους Operatical

Οι Operatical που μόλις κυκλοφόρησαν καινούριο, εξαιρετικά ενδιαφέρον, τραγούδι, απαντούν στις 10+1 Ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα για το CulturePoint.gr

1. Πώς θα περιγράφατε την τελευταία σας δημιουργία;

Το τελευταίο μας κομμάτι, με τίτλο “Pasión”, αποτελεί την μουσική και οπτική απεικόνιση του πάθους με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον καθένα μας.

2. Η κλασική μουσική δοσμένη με πιο σύγχρονο τρόπο είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό. Πόσο δεκτικό είναι το κοινό στην Ελλάδα σε ανάλογα ακούσματα;

Το ελληνικό κοινό σίγουρα δεν είναι εξοικειωμένο με τέτοια ακούσματα . Βλέποντας όμως το πως ανταποκρίνεται στη μουσική μας, πιστεύουμε ότι γίνεται ολοένα και πιο ανοικτό και δεκτικό σε καινούριες μουσικές προτάσεις.

3. Ποια θα είναι τα επόμενα μουσικά σας βήματα;

Το επόμενό μας κομμάτι θα έχει τον τίτλο “Desire” και θα έχει μια τελείως διαφορετική διάθεση και αισθητική προσέγγιση από τα προηγούμενα. Θα συνοδευτεί και από το αντίστοιχο video clip. Θα ακολουθήσουν και άλλα κομμάτια και φυσικά ζωντανές εμφανίσεις εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

4. Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι καλλιτεχνικοί στόχοι των Operatical;

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό concept όπου το οπερατικό ύφος τραγουδιού θα συνδυάζεται αρμονικά με διάφορα είδη μουσικής, με έντονο το θεατρικό στοιχείο και με ιδιαίτερη έμφαση στην σκηνική παρουσία.

5. Τι ρόλο έχει πλέον η μουσική, στην ψηφιακή εποχή μας, με το YouTube να έχει σχεδόν αντικαταστήσει τη δισκογραφία;

Η μουσική ήταν και θα είναι πάντοτε το βασικότερο μέσο έκφρασης της ανθρώπινης ψυχής. Στην σημερινή ψηφιακή μας εποχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εικόνα δημιουργώντας ακόμη πλουσιότερες νοητικές παραστάσεις. Με δεδομένη την πληθώρα των προσλαμβανόμενων μουσικών πληροφοριών η ανάγκη για αυθεντικότητα και πρωτοτυπία γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

6. Ο στίχος προηγείται της μελωδίας ή το αντίστροφο;

Σε εμάς πάντοτε προηγείται η μελωδία. Ο στίχος προσαρμόζεται στην μουσική του κάθε κομματιού που αποτελεί και την πηγή έμπνευσής του.

7. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποια είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Secret garden-Songs from a secret garden
Braveheart O.S.T.
Tool-Fear inoculum
Anathema-Alternative 4
Pink Floyd-The piper at the gates of dawn

8. Διαλέγετε παρέα για ολιγοήμερη απόδραση. Ποιους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ιστορικής περιόδου δράσης, θα συμπεριλαμβάνατε;

Νίκος Σκαλκώτας – Yma Sumac – Rita Hayworth – W.A.Mozart

9. Ποια θεωρείτε την πιο χαρακτηριστική φράση από τα τραγούδια σας;

Todo el mundo es pasión!

10. Με ποιο τραγούδι ή και άλμπουμ θα “ντύνατε” μουσικά την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας;

Με το κομμάτι μας “La verita” που σημαίνει “Η αλήθεια”.

11. Χρειάζεται περισσότερος ρομαντισμός ή ρεαλισμός στις ζωές μας;

Στην άκρως ρεαλιστική πραγματικότητα που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα σίγουρα η ψυχή όλων μας έχει
περισσότερο ανάγκη τον κάθε φύσης ρομαντισμό! Η ελπίδα και η πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.