Το σύνολο εγχόρδων De Profundis εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο συναυλιών στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας τη «Θεογονία – La Théogonie», μία ξεχωριστή μουσική παράσταση στο πλαίσιο του κύκλου αφηγηματικών συναυλιών «Συναυλίες του Απομεσήμερου».
Με αφετηρία το ομώνυμο λεύκωμα του σπουδαίου Γάλλου ζωγράφου Georges Braque, που ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Ιδρύματος, η συναυλία προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Θεοί, ήρωες και μυθικές μορφές αναδύονται μέσα από τις ιστορίες τους και τη μουσική μεγάλων συνθετών. Με τις συνθέσεις των Monteverdi, Lully, Charpantier, Rameau, Händel, Gluck, Purcell, θα ζωντανέψουν μεταξύ άλλων ο Ορφέας, ο Περσέας και ο Ηρακλής, μέσα από τις ομώνυμές τους Όπερες!
Η μουσική και ο λόγος συνυφαίνονται σε μία εμπειρία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αλλά και κάθε φίλο της μουσικής, όπου οι μυθολογικές αφηγήσεις αποκτούν νέα πνοή μέσα από τους ήχους των εγχόρδων.
Πληροφορίες Συναυλίας
Ημερομηνία: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026
Ώρα: 16:30-17:30
Χώρος: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Εραστοσθένους 13, Αθήνα