/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στην Παρασκευή Δουρουκλάκη

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στην Παρασκευή Δουρουκλάκη

Η ηθοποιός και τραγουδοποιός Παρασκευή Δουρουκλάκη απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις που τις θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού “Μαγεμένα Νερά”. 

Κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι “Μαγεμένα Νερά”. Πώς θα το χαρακτηρίζατε; 

Νανούρισμα! 

Το τραγούδι συνοδεύει ένα ατμοσφαιρικό βιντεοκλίπ. Πώς προέκυψε η ιδέα και πώς συνδυάζεται με το ίδιο το τραγούδι;

Η φωνή μου ως προς την έκταση της και τη χροιά στο συγκεκριμένο κομμάτι και ο ρυθμός του κομματιού συνδέονται με μια πιο εφηβική και μελαγχολική πλευρά μου. Κατ΄ επιλογήν. Παράλληλα όμως και με την εγωκεντρική πλευρά μου. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να φαίνεται μόνο το πρόσωπό μου στο βίντεο. Πίσω από αυτή την σχεδόν παιδική παράκληση να μην υπάρχει τέλος και πόνος και να πάμε στη μαγεία κρύβεται μια διάθεση αυτοπροβολής. «Δείτε με πως ήμουν,  πως θέλω να είμαι,  πως νιώθω μέσα στην μαυρίλα και πόσο ίσως μ’ αρέσω ακόμα και εκεί μέσα στο αδιέξοδο και στην παράκληση». Υπάρχει ένα «θέλω να δείτε εμένα, την εικόνα μου μέσα σε όλο αυτό που αφηγούμαι» ένα drama- mermaid. Χαχα 

Να περιμένουμε σύντομα ένα άλμπουμ ή κάποιο επόμενο single;

Έχω πάρα πολλά μισοτελειωμένα κομμάτια και αυτή την περίοδο ψάχνω τους κατάλληλους ανθρώπους για την παραγωγή τους, ώστε να τα ολοκληρώσουμε και να κουμπώσουν και εκείνοι ως καλλιτέχνες με το καθένα, γιατί δεν είναι παρόμοια μεταξύ τους. 

Σας εκφράζει περισσότερο ένα μουσικό είδος ή είστε ανοιχτή σε διαφορετικές μουσικές επιρροές;

Ουφ, τόσο δύσκολη ερώτηση για μένα. Ακούω από παραδοσιακά και ρεμπέτικα μέχρι Chopin και  Bach. Νομίζω πως στο ρεπερτόριο που μπορεί να αναδειχθεί η φωνή μου υπάρχει το ανατολίτικο στοιχείο μουσικής αλλά και κάτι χατζιδακικό και παράλληλα ρυθμικό. Τώρα πως παντρεύονται όλα αυτά μεταξύ τους θα δούμε…

Προηγείται ο στίχος ή η μελωδία, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός τραγουδιού;

Αναλόγως , σε μένα λειτουργεί ως παρόρμηση… μου έχουν συμβεί και τα δύο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό όνειρο σας; Κι αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στη μουσική και την υποκριτική, πού θα δίνατε προτεραιότητα;

Να δουλεύω συνέχεια σε τελείως διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα και με διαφορετικούς ανθρώπους από εμένα. Ξέρω ότι κάποια στοιχεία μου είναι έκδηλα και τα τονίσαμε και επιπλέον με το βίντεο-κλιπ (χαχα) αλλά ονειρεύομαι να αποδώσω όλους τους διαφορετικούς εαυτούς μου στην τέχνη μου γιατί είναι πάρα πολλοί.

Προτεραιότητα θα δώσω σε αυτό που μου θα μου δώσει προτεραιότητα. Και αυτό όχι μόνο για τη μουσική και την υποκριτική (χεχε)

Είναι οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καθιερώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Όχι μόνο, αλλά επειδή ως τώρα τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλα την έχω στη σκηνή στο θέατρο. Δεν μπορώ να μην υπερασπιστώ ότι η ζωντανή επαφή με τον άνθρωπο που σε παρακολουθεί είναι αναντικατάστατη.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει πλέον ο ψηφιακός κόσμος (πχ YouTube) στην προσέγγιση των ακροατών;

Πολύ μεγάλο και πολύ μικρό μαζί. Εγώ για παράδειγμα δεν θα κυκλοφορούσα τόσο εύκολα τα «Μαγεμένα Νερά» χωρίς το youtube , από την άλλη μέσα στο χάος των δημοσιεύσεων δεν ξέρω και αν τελικά προσεγγίστηκαν ακροατές, αφού δημοσιεύτηκε τελείως από εμένα ως μονάδα χωρίς κάποια βοηθητική χορηγία. 

Πώς σχολιάζετε το φαινόμενο των τραγουδιστικών talent shows;.

Εξαρτάται. Έχω φίλο καλλιτέχνη που συμμετέχει και τον εκτιμώ πολύ. Σημασία νομίζω δεν έχει πάντα το Τί κάνεις αλλά το Πώς το Κάνεις και Γιατί το κάνεις.

Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποια είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

  • High as Hope, Florence and the Machine
  • Για την Καρδιά ενός Αγγέλου, Μητροπάνος 
  • When We All Fall Asleep, Where Do We Go? ,Μπίλλι Άιλις
  • Της μέρας και της νύχτας, Μελίνα Κανά και Σωκράτης Μάλαμας
  • Υenna , Μαρίνα Σάττι

Χρειαζόμαστε περισσότερο ρομαντισμό ή ρεαλισμό στην εποχή μας;

Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο ρομαντισμό και ενσυναίσθηση.

Εγώ προσωπικά χρειάζομαι σίγουρα περισσότερο ρεαλισμό.