/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Lou Is

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Lou Is

Η Lou Is aka Λουίζα Σοφιανοπούλου εμφανίζεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Σταυρό του Νότου, με καλεσμένους τα Κίτρινα Ποδήλατα και τη Mary Sunshine. Με αυτή την αφορμή, απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις που τις θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας.

 1. Στο Σταυρό του Νότου Plus την Τετάρτη 22 Μαρτίου. Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Περιλαμβάνει όλα τα νέα μου τραγούδια και κάποια που κυκλοφόρησαν πέρσι όπως το In the Rain και το  Do I Do που ήταν υποψήφιο για τη Eurovision  πολλά αγαπημένα μου από τα 80ς ως σήμερα που ήθελα πάντα να πω αλλά ποτέ δε μου δινόταν η ευκαιρία ή δεν ταίριαζαν στα μουσικά προγράμματα. Παράδειγμα το Running up that Hill που για καλή μου τύχη ξαναέγινε επιτυχία ή το What a Feeling που για πάντα θα είναι ο ύμνος για κάθε ξεκίνημα.

 1. Μαζί σας και αγαπημένοι καλεσμένοι. Πώς έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ατόμων και πώς θα δέσουν τα ρεπερτόρια σας επί σκηνής;

  Τα Κίτρινα Ποδήλατα είναι πολύ αγαπημένοι μου φίλοι και άνθρωποι που θαυμάζω και παρακολουθώ πολλά χρόνια. Αγαπάμε τις ίδιες μουσικές και οι επιλογές που κάναμε γι’ αυτό το πρόγραμμα νομίζω θα εκπλήξουν ευχάριστα. Έχουμε ξαναμοιραστεί τη σκηνή και ήθελα πολύ να τους έχω δίπλα μου αυτή τη σημαντική στιγμή. Δε μου χάλασαν το χατίρι! 

  Όσο για τη Mary Sunshine, είναι μια πληθωρική φαντασμαγορική περσόνα που με ενθουσιάζει με την ενέργεια και τη δημιουργικότητά της. Για μένα αντιπροσωπεύει την ελευθερία της έκφρασης του αληθινού μας εαυτού. Αυτό θέλω να γιορτάσω σε αυτό το live και η   Mary θα μου κρατάει το χέρι!

 1. Το fusion διαφορετικών μουσικών ειδών είναι αυτό θέλετε μουσικά να υπηρετήσετε, και ποια είναι τα όρια της μίξης ξεχωριστών ήχων;

   Δεν είχα ποτέ συνειδητά τέτοια επιθυμία ούτε προσπαθώ να κάνω κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει τέτοια αίσθηση έρχεται από την αγάπη μου για διάφορα είδη μουσικής και την επιρροή που άσκησαν πάνω μου  με τα χρόνια. Αυτήν την εποχή δίνω περισσότερη έμφαση στις μελωδίες και τους στίχους μου οπότε και ο ήχος θέλω να εξυπηρετεί αυτά κατά κύριο λόγο.  Τα όρια τα βρίσκει ο καθένας για τον εαυτό του και τη δημιουργική του πορεία πιστεύω.

 1. Πώς θα χαρακτητίζατε το άλμπουμ σας “Dragons”. Πόσο κοντά βρίσκετε σε αυτό που θεωρείτε μουσικά ιδανικό;

 Ήταν ένα ενθουσιώδες, πολύπλοκο και αφελές πρώτο βήμα. Πολλή δουλειά, υπέροχες αλλά και δύσκολες στιγμές και σίγουρα ένα τεράστιο μάθημά. Νομίζω τα τραγούδια μου όλα τότε έρχονταν από διαφορετική μουσική αφετηρία, αποτέλεσμα της  ενασχόλησής μου με διάφορα είδη . Ήταν όλα εγώ αλλά ποια ήμουν εγώ; Θέλω να τα επαναπροσεγγίσω κάποια στιγμή στο μέλλον.

 1. Τι καινούριο να περιμένουμε από πλευράς κυκλοφορίας και πόσο σύντομα;

 Στις 17 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει ολόκληρο το ΕP Fall in your Sky περιέχει τo single In the Rain που κυκλοφόρησε πέρσι , το ομώνυμο Fall in your sky αλλά και άλλα δύο νέα τραγούδια που γράφτηκαν μέσα στην καραντίνα και περιμένουν πολύ καιρό να ελευθερωθούν! Επίσης θα εμπεριέχονται τα δύο  version του Για σένα (About you) το   remix του Monsieur Minimal στο In the Rain και μια bonus πιο ροκ εκδοχή του  Fall in your sky.

 1. Τι είναι αυτό που κάνει μοναδική μια ερμηνεία;

  Η στιγμή. Η σύνδεση του ερμηνευτή με τον ακροατή. Επίσης η συνθήκη στην οποία δίνεται. Έχω τραγουδήσει σε γάμο το  The Rose της  Bette Midler  και κλαίγαμε όλοι από συγκίνηση.

 1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό όνειρο σας;

     Να μπορώ να ζω απ’ τη μουσική μου, να ταξιδεύω για τη μουσική μου…και να τραγουδήσω με το Sting!

 1. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει πλέον ο φηφιακός κόσμος (πχ YouTube) στην προσέγγιση του κοινού;

 Μάλλον τον πιο σημαντικό αφού όλες οι κυκλοφορίες γίνονται κατά κύριο λόγο διαδικτυακά, μέσα από  πλατφόρμες streaming και προωθούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Είναι πολύ ωραίο που αρκετοί δίσκοι κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο και θα ήθελα κάποια στιγμή να το κάνω κι εγώ αλλά χωρίς τον ψηφιακό κόσμο θα ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει η μουσική στο κοινό.

 1. Πώς σχολιάζετε το φαινόμενο των τραγουδιστικών talent shows;.

   Όπως το λέτε, είναι show και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται. Σίγουρα ανοίγουν πόρτες για νέους τραγουδιστές όμως το που οδηγούν αυτές οι πόρτες είναι ένα άλλο τεράστιο ζήτημα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι οι συμμετέχοντες να είναι προσγειωμένοι και κάπως συνειδητοποιημένοι ως προς τι θέλουν να κάνουν ώστε να ωφεληθούν από την έκθεση αυτή και να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης.

 1. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποια είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

  Μόνο πέντε δίσκοι για ένα μήνα; High as Hope-Florence +the Machine, A Moon Shaped Pool -Radiohead, Future Nostalgia -Dua Lipa, Ten Summoner’s Tales- Sting , American Dreams -Charlie Haden with Michael Brecker.  Κάτι για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει!

 1. Χρειάζεται περισσότερος ρεαλισμός ή ρομαντισμός, στις ζωές μας;

      Προσωπικά θέλω ρομαντισμό, δεν αντέχεται η καθημερινότητα χωρίς πολλές και συχνές όμορφες στιγμές.