/Ο Γιώργος Βογιατζάκης στο CulturePoint.gr

Ο Γιώργος Βογιατζάκης στο CulturePoint.gr

Ο Γιώργος Βογιατζάκης, που αυτή την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου εμφανίζεται στο Casa de Musica, μιλά στον Κωνσταντίνο Μανίκα.

Αυτή την Παρασκευή εμφανίζεστε στο Casa de Musica. Τι να περιμένουμε από αυτή την παρουσία;

Αυτή την Παρασκευή εγώ και συνεργάτες μου θα σας κάνουμε δώρο ένα εισιτήριο που θα σας ταξιδέψει στην Κρήτη.

Από κει θα αρχίσει το μουσικό μας ταξίδι με όμορφα τραγούδια χορό κέφι και πάνω από όλα διασκέδαση που τόσο μας λείπει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Στο μουσικό μας πρόγραμμα φυσικά θα σας παρουσιάσω τα νέα τραγούδια μου που ελπίζω να σας αρέσουν και να τα αγαπήσετε .

Είναι τελικά οι ζωντανές εμφανίσεις που καθιερώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Φυσικά και πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος ένας καλλιτέχνης να καθιερωθεί στην συνείδηση του ανθρώπου που τον ακούει. Ο καλλιτέχνης έχει ανάγκη να έρχεται κοντά στον κόσμο και ο κόσμος έχει ανάγκη να έρχεται κοντά με τον καλλιτέχνη. Αυτό είναι που κάνει τις ζωντανές εμφανίσεις μοναδικές, αυτή η εναλλαγή Συναισθημάτων μέσω της μουσικής.

Υπάρχει άμεση προοπτική κυκλοφορίας κάποιου νέου τραγουδιού ή δίσκου;

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσουν δύο τραγούδια και όχι ένα. Φυσικά είμαι και σε διαδικασία δημιουργίας δίσκου σε στίχους και μουσική δική μου αλλά και με στιχουργούς και μουσικοσυνθέτες έκπληξη.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να βρει τις ανάλογες ευκαιρίες ανάδειξης;

Το να είσαι καλλιτέχνης είναι από μόνο του δύσκολο. Στις μέρες που ζούμε πρέπει να αισθάνεται κανείς τυχερός όταν κάνει αυτό που αγαπάει.

Ποιο θέλετε να είναι το μουσικό σας στίγμα και πόσο πιστεύετε ότι έχουμε εκμεταλλευτεί τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής;

Το μουσικό μου στίγμα θα ήθελα να είναι το παραδοσιακό, γιατί η παράδοση είναι βαριά κληρονομιά και έχει μεγάλη αξία για μένα. Τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής  πιστεύω ότι δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε . Υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμάντια σε αυτό το θησαυρό ακόμα και όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την παράδοση προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε και να βγάζουμε καινούργια πράγματα.