/Ο Γιάννης Μπούτος στο CulturePoint.gr

Ο Γιάννης Μπούτος στο CulturePoint.gr

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπούτος απαντά στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα με αφορμή την παράσταση “Ελλάδα ΦΜ” που παρουσιάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Ένα μουσικό stand up με τίτλο “Ελλάδα ΦΜ” σε κείμενα και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ποια είναι η δομή της παράστασης και τι περιλαμβάνει θεματολογικά; 

Στην ουσία θα δείτε να εκτυλίσσεται μπροστά σας μια ραδιοφωνική εκπομπή. Εγώ όντας έμπειρος παραγωγός προσλαμβάνομαι για να αναλάβω το μουσικό πρόγραμμα στον ΕΛΛΑΔΑ ΦΜ . Εκεί όμως δεν έχω και την καλύτερη υποδοχή καθώς ο ήδη υπάρχων ραδιοφωνικός παραγωγός θα κάνει ο,τι μπορεί για να μου σαμποτάρει το πρόγραμμα και να με εκθέσει στον αέρα.

Ένα σχόλιο για τη συνεργασία επί σκηνής με τον Τίμο Μπρατάν;

Ο Τίμο δεν είναι μόνο καλός συνεργάτης αλλά και φίλος. Μέσα από τη διαδικασία των προβών αναπτύχθηκε μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που θα κρατήσει..

Υπάρχει περιθώριο για αυτοσχεδιασμό στην παράσταση;

Πάντα υπάρχει περιθώριο για αυτοσχεδιασμό αρκεί να ξέρεις τα όρια..

Πώς βλέπετε το μέλλον του stand up και την εξέλιξη του ως είδος κωμωδίας;

Η δικιά μας παράσταση δεν θεωρείται stand up διότι υπάρχει σενάριο. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι και το stand up comedy έχει τη δυσκολία του και προσφέρει πολύ γέλιο σε όποιον το παρακολουθεί.

Είναι το stand up ο χώρος που θέλετε να επικεντρωθείτε ή σας ενδιαφέρει πρωτίστως το θέατρο;

Προς το παρόν με ελκύει το θέατρο περισσότερο απ’ το stand up

Υπάρχει χώρος στην τηλεόραση για το stand up ή συνολικά η κωμωδία έχει παραγκωνιστεί τα τελευταία χρόνια;

Το γέλιο το έχουμε ανάγκη στην εποχή μας.. οπότε η τηλεόραση οφείλει να έχει χώρο για κωμωδίες και εκπομπές που απαλύνουν τις ψυχές των ανθρώπων με όλα αυτά που συμβαίνουν.