Ο ερμηνευτής Νικόλας Χρηστίδης απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις που του θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού “Μείνε εδώ” σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου.
1. Νέο τραγούδι με τίτλο “Μείνε εδώ” σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου. Πώς κύλησε αυτή η συνεργασία και πόσο το ύφος του τραγουδιού είναι χαρακτηριστικό των ακουσμάτων σας;
Η συνεργασία μου με τον κύριο Χατζηνάσιο μου έφερε υπέροχες δημιουργικές συγκινήσεις που θα μείνουν πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου. Ήταν μία εξαιρετική συνεργασία.
Βεβαίως και το ύφος το τραγουδιού είναι μέσα στα ακούσματα μου και με εκφράζει απόλυτα.
2. Υπήρξαν συγκεκριμένες ερμηνευτικές οδηγίες;
Η μουσική και ο στίχος με ενέπνευσαν να ερμηνεύσω με αυτόν τον τρόπο.Ένιωσα ότι βυθίστηκα στο νόημα και αφέθηκα ολοκληρωτικά στο μήνυμα του τραγουδιού.
3. Να περιμένουμε σύντομα ένα νέο single ή ίσως κι ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ;
Θέλω να αφήσω το “Μείνε Εδώ” να πετάξει και να βρει τον προορισμό του.
Βλέπω τα τραγούδια μου ως ορόσημα που έχουν αξία. Η βιασύνη της διαδικασίας ανατρέπει το σκοπό. Σίγουρα ένα επόμενο single είναι αυτονόητο στην πορεία ενός καλλιτέχνη που θέλει να έχει εξέλιξη. Ένα άλμπουμ θα έρθει τη σωστή στιγμή και για το σωστό λόγο.
4. Τι είναι αυτό που καθιστά μοναδική μια ερμηνεία;
Να κατανοείς τον στίχο, να ταυτίζεσαι με το τραγούδι και να είσαι πιστός με τη φωνή σου.
5. Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να του δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του;
Όλα θέλουν προσπάθεια,πίστη και υπομονή.Τίποτα δεν σου έρχεται εύκολα.
6. Ποιο θέλετε να είναι το μουσικό στίγμα σας και ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σας όνειρο;
Είναι ακόμα πρώιμο να αναφέρομαι στο στίγμα που θέλω να αφήσω, αυτό θεωρώ έρχεται με τον χρόνο. Το όνειρό μου είναι η σύνδεση της φωνής και των τραγουδιών μου με το κοινό, και η μετάδοση συναισθημάτων.
7. Πώς έχει διαφοροποιηθεί ο χώρος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή του YouTube και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των καλλιτεχνών;
Η ψηφιακή επανάσταση που έφερε το YouTube και όλες οι ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες εφεραν σίγουρα την ανατροπή ως προς την γρήγορη και εύκολη κυκλοφορία τραγουδιών, με δυνατότητες μετάδοσης σε παγκόσμια εμβέλεια. Είναι στη διάθεση του κάθε καλλιτέχνη να δημιουργήσει και να μεταδώσει τη μουσική του.
8. Ποια είναι η γνώμη σας για τα νέα, εξαιρετικά δημοφιλή στη νεολαία, μουσικά ρεύματα;
Θεωρώ ότι η μουσική δεν έχει όρια και δεν μπορεί να περιοριστεί. Κάθε μουσικό ρεύμα εξυπηρετεί την εποχή που γεννιέται και έχει λόγω ύπαρξης, αρκεί να μην προσβάλλει με τον στίχο και το περιεχόμενο του.
9. Είναι οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καταξιωνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;
Κατά την άποψή μου, οι εμφανίσεις με το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη πάνε χέρι χέρι έτσι ώστε να καταξιωθεί ένας καλλιτέχνης.
10. Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά reality shows και τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;
Νομίζω ότι τα μουσικά reality είναι μία καλή ψυχαγωγία. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει προσφέρει σε καλλιτέχνες μία πλατφόρμα για να αναδείξουν το ταλέντο τους. Δεν μπορώ να εκφέρω πολλές απόψεις καθώς δεν γνωρίζω πολλά για αυτόν τον τομέα. Θα συμβούλευα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική και το τραγούδι, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση, να καλλιεργήσουν την τέχνη τους και τον χαρακτήρα τους σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
11. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;
1) “Τα Συναξάρια” Γιώργος Χατζηνάσιος
2) “Nothing Like The Sun” Sting
3) “Breakfast In America” Supertramp
4) “Τα Μεγάλα Τραγούδια” Σταύρος Κουγιουμτζής
5) “ Άγιος ο Έρωτας” Μίκης Θεοδωράκης