/Η Κατερίνα Ντίνου στο CulturePoint.gr

Η Κατερίνα Ντίνου στο CulturePoint.gr

Η Κατερίνα Ντίνου,, που αυτό το Σάββατο εμφανίζετε στο Casa de Musica, μιλά στον Κωνσταντίνο Μανίκα.

Αυτό το Σάββατο εμφανίζεστε στο Casa de Musica. Τι να περιμένουμε από αυτή την παρουσία;

Μια μουσική παράσταση με ελληνικά τραγούδια, που το καθένα αποτελεί ξεχωριστή στιγμή στην έντεχνη και λαϊκή μουσική ιστορία. Φυσικά ερμηνεύω και τραγούδια της δισκογραφίας μου και πλαισιώνομαι από τρεις σπουδαίους μουσικούς, τον Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, τον Άρη Κούκο στο μπουζούκι και τον Στράτο Σαμιώτη στα κρουστά.  

Είναι τελικά οι ζωντανές εμφανίσεις που καθιερώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Οι ζωντανές εμφανίσεις έχουν την αμεσότητα της επαφής και της αλληλεπίδρασης. Δεν ξέρω αν φτάνουν για να καθιερωθείς στις συνειδήσεις των ανθρώπων είναι όμως ο πιο ειλικρινής τρόπος να γνωριστείτε. 

Υπάρχει άμεση προοπτική κυκλοφορίας κάποιου νέου τραγουδιού ή δίσκου;

Βεβαίως υπάρχει και έχει καθυστερήσει λόγω της πρόσφατης έκδοσης της καινούργιας μου ποιητικής συλλογής. Τα τραγούδια είναι έτοιμα καθώς και η ιδέα που τα πλαισιώνει. 

Πόσο έχει αλλάξει το μουσικό σκηνικό στην ψηφιακή μας εποχή και πόσο βοηθούν τα νέα μέσα στην προώθηση της δουλειάς σας;

Το σκηνικό έχει αλλάξει δραματικά στα μουσικά δρώμενα  και συνεχίζει να αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Οι συνθήκες βοηθούν και μπλοκάρουν ταυτόχρονα, είναι σαν να καταχωρείς τις δημιουργίες  σου σε έναν ωκεανό ψηφιακής μνήμης, γνωρίζοντας βεβαίως καλά πως αυτό μπορεί πια να είναι αναγκαίο όχι όμως ικανό να τις επικοινωνήσει, αν δεν συνηγορήσει ένα σύνολο παραμέτρων οι οποίες περιλαμβάνουν και παραδοσιακούς τρόπους. 

Ποιο θέλετε να είναι το καλλιτεχνικό σας στίγμα και πόσο είστε ανοιχτή σε διαφορετικές μουσικές επιρροές;

Ανοιχτή είμαι σε κάθε τι που μου τραβάει την προσοχή και με συγκινεί και αν φυσικά νιώσω ότι ταιριάζω τη φωνή μου αλλά και τον ψυχισμό μου το προσαρμόζω. Το στίγμα έχει να κάνει με τη συνέπεια στα βήματά σου, στον μακρύ και μαγικό δρόμο της μουσικής.