/Ελληνική γλώσσα – Ένας θησαυρός 90 εκατομμυρίων λέξεων!

Ελληνική γλώσσα – Ένας θησαυρός 90 εκατομμυρίων λέξεων!

Ένας θησαυρός που μόνο ένας λαός στον κόσμο δεν τον εκτιμά, oι Έλληνες. Κι ιδιαίτερα οι νέοι, αφού το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, διαχρονικά, με πράξεις και παραλείψεις του τείνει να αποκόπτει τις αυριανές ελληνικές γενιές από τις πηγές της γλώσσας μας.

Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη νοηματική γλώσσα στον κόσμο, η μόνη της οποίας οι λέξεις είναι πρωτογενείς.

Νοηματική θεωρούμε τη γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη και το σημαινόμενο, δηλαδή η έννοια που η λέξη εκφράζει, έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Οι άλλες γλώσσες είναι σημειολογικές και οι λέξεις τους συμβατικές. Σημειολογική γλώσσα είναι αυτή στην οποία ορίζεται αυθαίρετα ότι η σημαινόμενη έννοια αποδίδεται με τη σημαίνουσα λέξη. Μια συμβατική, δηλαδή, λέξη που συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τη χρησιμοποιούν να σημαίνει κάτι. Μόνο στην ελληνική γλώσσα υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ λέξεως και πράγματος, σχέση ανύπαρκτη στις άλλες γλώσσες.

Αυτή η νοηματική υπόσταση της ελληνικής γλώσσας, ο λεκτικός της πλούτος και η μαθηματική δομή της, για την οποία θα μιλήσω παρακάτω, έχουν κινήσει εδώ και αιώνες το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οι προγραμματιστές των Η/Υ ανακοινώνουν διεθνώς ότι οι υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνο την ελληνική. Επίσης θεωρούν την ελληνική ως μόνη «μη οριακή» γλώσσα, δηλαδή ότι μόνο σε αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι’ αυτό αναγκαία σε επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Όλες τις άλλες γλώσσες τις θεωρούν σημειολογικές. Τα πλέον τέλεια προγράμματα όπως ο «Ίβυκος», ο «Νεύτων» και οι «Γνώσεις» αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της ελληνικής με ολοκληρώματα και τέλεια παραστατικά σχήματα, πράγμα που αδυνατούν να πράξουν με τις άλλες γλώσσες. Μόνη η ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη τους να μαθαίνουν την αρχαία ελληνική.

Και επιπρόσθετα επειδή κατέληξαν μετά από έρευνες ειδικών στο συμπέρασμα ότι η ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες, ιδιαίτερα στους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως των επιχειρήσεων. Οι δε Ισπανοί –κι όχι οι Έλληνες- ευρωβουλευτές, ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καθιερωθεί η ελληνική γλώσσα ως η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι «το να μιλά κάποιος για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την ελληνική γλώσσα, είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα».

Τη μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας έχει αναδείξει μεταξύ άλλων επιστημόνων και ο Έλληνας μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος, ο οποίος απέδειξε ότι το κάθε γράμμα αντιπροσωπεύεται από έναν αριθμό, σχηματίζοντας έτσι το αριθμητικό σύνολο της λέξεως. Ένα σύνολο που οδηγεί σε εντυπωσιακές αλληλουχίες και συμπεράσματα τα οποία εφόσον κάποτε επαληθευτούν, είναι ικανά να ανατρέψουν την ισχύουσα κοσμοθεωρία και τις γνώσεις μας για τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Παραδειγματικά αναφέρω ότι η λέξη ΘΕΟΣ εκφράζεται λεξαριθμικά από τους αριθμούς Θ=9+Ε=5+0=70+Σ=200 καταλήγοντας στο άθροισμα 284. Το ίδιο άθροισμα έχουν και οι λέξεις ΑΓΙΟΣ και ΑΓΑΘΟΣ που αποτελούν ιδιότητες του ΘΕΟΥ.

Ο Ε. Αργυρόπουλος δεν είναι τυχαίος επιστήμων, αφού έχει διακριθεί διεθνώς για την απόδειξη του Πυθαγορείου Θεωρήματος με περισσότερους από 500 τρόπους. Ισχυρίζεται ότι η ελληνική γλώσσα έχει δημιουργηθεί έτσι, ώστε όχι μόνο να γνωρίζει μέσω της λεξαριθμικής ισοψηφίας τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας, αλλά να διαθέτει και προβλεπτικότητα με τη χρησιμοποίηση εκείνων των λέξεών της που υποδεικνύουν μελλοντικά γεγονότα.

Έναντι των 90.000.000 λεκτικών τύπων της ελληνικής, η λατινική διαθέτει  εννέα εκατομμύρια και η αγγλική, που κάποιοι ημιμαθείς την έχουν περί πολλού, μόλις 490.000 και 300.000 τεχνικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των ελληνογενών και λατινογενών λεκτικών της δανείων, των αποτελούντων περίπου το 1/3 του λεκτικού της κεφαλαίου.

Αυτή τη γλώσσα δεν μας διδάσκουν, αυτή τη γλώσσα δεν σεβόμαστε, αυτή τη γλώσσα συνειδητά μας την κρύβουν, τη φτωχαίνουν και την αποκόπτουν από τις ρίζες της.

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας Η/Υ Apple, Τζον Σκάλι λέει ότι: «αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισάγει καινούργιες ιδέες και να της προσφέρει περισσότερες γνώσεις απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν’ ανακαλύψει».

Την ίδια στιγμή που το πανεπιστήμιο Ιρβάϊν της Καλιφόρνια ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το πρόγραμμα καταγραφής του ελληνικού γλωσσικού πλούτου. Η ερευνητική ομάδα της οποίας ηγούνται οι καθηγητές Μπρούνερ, Πάκαρι και Μακ Ντόναλι, έχει ήδη ταξινομήσει 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και πιστεύει ότι η αποθησαύριση των ελληνικών λέξεων θα ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια. Για τους αδαείς, ημιμαθείς που ασεβούν έναντι της ελληνικής γλώσσας, παραθέτω ένα απόσπασμα από ομιλία του καθηγητή Μπρούνερ: «Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολλάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της ελληνικής απαντώ: μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας με αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο αφιερώνεται ως ελάχιστος φόρος μνήμης και τιμής στους αείμνηστους δασκάλους μου Γιάννη και Αντώνη Καρατζά που με δίδαξαν στο Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης να λατρεύω την ελληνική γλώσσα, επ’ ευκαιρία της ημέρας της μητρικής γλώσσας (21.2)

ebdomi