/5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον David Coverdale

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον David Coverdale

Σήμερα γιορτάζουμε τα γενέθλια του David Coverdale, πρώην frontman των Deep Purple, περιστασιακού σόλο καλλιτέχνη, αλλά κυρίως του τραγουδιστή των Whitesnake. Για να τιμήσουμε αυτήν την πολύ σημαντική ημερομηνία, συγκεντρώσαμε μια λίστα με πέντε πράγματα που μπορεί ή δεν γνωρίζατε για τον Coverdale, οπότε δώστε τους μια ανάγνωση και, στη συνέχεια, ακούστε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του!

1. Έπαιξε με τους Deep Purple τέσσερα χρόνια πριν γίνει ο τραγουδιστής τους.

Το 1969, ο Coverdale ήταν ο τραγουδιστής ενός συγκροτήματος με τίτλο The Government, μια στάση που, αν μη τι άλλο, τον οδήγησε να είναι στον ίδιο λογαριασμό με τους Deep Purple, μια φορά κι έναν καιρό. Ως εκ τούτου, όταν διάβασε ένα άρθρο της Melody Maker το 1973 που έλεγε ότι οι Deep Purple αναζητούσαν έναν νέο τραγουδιστή που θα αντικαταστήσει τον Ian Gillan, ο Coverdale είδε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στην ομάδα ποιος ήταν, έτσι έστειλε μια κασέτα, η οποία οδήγησε σε μια οντισιόν, η οποία με τη σειρά του τον οδήγησε στην πρώτη ομάδα. Απλώς σας δείχνει ότι αξίζει να γνωρίζεις ανθρώπους.

2. Ήταν άμεσα υπεύθυνος για τη “συγκόλληση” των Deep Purple μετά την αναχώρηση του Ritchie Blackmore.

Παρόλο που υπήρχε ένας κατανοητός πειρασμός για τους Deep Purple να το τελειώσουν μια μέρα μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα τους, ο Jon Lord είπε ότι ο Coverdale ήρθε κοντά του και είπε: “Παρακαλώ κρατήστε το συγκρότημα μαζί”, προτείνοντας τον Tommy Bolin ως αντικαταστάτη. Τα άλλα μέλη της μπάντας συμφώνησαν να κάνουν οντισιόν στον Tommy, φέρνοντάς τον στο άλμπουμ τους του 1975 COME TASTE THE BAND, αλλά όταν το LP αποδείχθηκε λιγότερο επιτυχημένο από τους προκατόχους του, ο Lord και ο Ian Paice αποφάσισαν ότι αυτή τη φορά ήταν πραγματικά η ώρα να το τελειώσουν.

3. Θεωρήθηκε ως αντικαταστάτης του Ronnie James Dio ως frontman των Black Sabbath.

Αυτός ο ισχυρισμός προέρχεται από το πολύ σεβαστό βρετανικό περιοδικό heavy metal Kerrang !, οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε για την αλήθεια του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους, ο Coverdale δεν αποδέχτηκε την ευκαιρία να μπει στα παπούτσια του Dio, απόφαση η οποία – με δεδομένη την επιτυχία που είχε ο Whitesnake – ήταν πιθανώς η σωστή απόφαση εκ των υστέρων.

4. Συνεισφέρει λίγο “προφορικό λόγο” στο άλμπουμ του Steve Vai στο PASSION AND WARFARE.

Αυτό το άλμπουμ του 1990 είναι κυρίως ορχηστρικός, όπως εύλογα θα περιμένατε από έναν τύπο που είναι κυρίως γνωστός ως κιθαρίστας, αλλά περιστασιακά θα ακούσετε μια φωνή να αναδύεται και όταν αυτό συμβεί στο τέλος του εναρκτήριου κομματιού, “Liberty”, αυτή είναι του Coverdale. (Δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι αρκετά αναγνωρίσιμος.)

5. Ο Tom Cruise ζήτησε συγκεκριμένα από τον Coverdale να τραγουδήσει το “Last Note of Freedom”, το θεματικό τραγούδι των Days of Thunder.

Το ίδιο το τραγούδι είναι αρκετά ενδιαφέρον, έχοντας συνυπογραφεί από τους Hans Zimmer και Billy Idol (οδηγηθήκαμε να καταλάβουμε ότι το Idol χειρίστηκε τους στίχους) και παρήγαγε ο Trevor Horn, αλλά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Cruise ζήτησε την παρουσία του Coverdale … Πολύ ωραίο, σωστά; Αλλά εκείνη τη στιγμή οι Whitesnake βρισκόταν εν μέσω περιοδείας για το άλμπουμ SLIP OF THE TONGUE, οπότε έπρεπε να περιμένουν τον Coverdale για να βρει τον χρόνο διακοπής για να το ηχογραφήσει. Ευτυχώς, βρήκε μια αργία ενώ βρισκόταν στο Λος Άντζελες και έκανε τη δουλειά.

rhino