/1821 – 2021: Επετειακή τιμητική Ανθολογία της Διεθνής εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών

1821 – 2021: Επετειακή τιμητική Ανθολογία της Διεθνής εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών

Γράφει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Με χαρά ήρθε στα χέρια μου τούτο το σπουδαίο πολιτιστικό – ιστορικό έργο των 822 σελίδων, που αποτελεί αιώνιο ντοκουμέντο για την χώρα μας. Αναφέρεται στους ηρωικούς αγώνες και θυσίες του λαού μας για την πολύτιμη ελευθερία. Τεράστια ευγνωμοσύνη προς την εκλεκτή μας πρόεδρο κ. Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια και σε όσους βοήθησαν για την έκδοση αυτού του εξαιρετικού ποιήματος.

Θησαυρός γνώσης και επίγνωσης των διακοσίων χρόνων 1.821 – 2.021, μνήμης εκείνων των χρόνων για τους μεγάλους και μάθηση για τους νέους. Στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη. Πρόσωπα και εικόνες παρελαύνουν καθώς ανατρέχουμε τις σελίδες, με ιστορικά δρώμενα και γραπτά των συμμετεχόντων.

Αναφορά για την ελευθερία κάνουν ηγέτες του κόσμου. Σε τούτο το θαυμάσιο βιβλίο δεν είναι έργα – αναφορές μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων διανοουμένων. Μορφές, λάβαρα, τόποι, χώροι, γεγονότα, σχήματα έκφρασης της σημαίας μας, της γαλανόλευκης, μας συγκινούν ιδιαίτερα. Τιμή και δόξα για τους αγωνιστές, αλλά και για τους ξένους που στήριξαν την επανάσταση του 1.821.

Θερμές ευχαριστίες στην δραστήρια, αυτόματη και εξαιρετική πρόεδρό μας Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια. Γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας και έλαβε ανώτατη και πολυσχιδή εκπαίδευση. Έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική – κοινωνική δράση. Συγγραφέας, ποιήτρια, καταξιωμένη στην προβολή των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού.