/Βιβλιοκριτική: Η αγγελία (Φρίντα Μακ Φάντεν)

Βιβλιοκριτική: Η αγγελία (Φρίντα Μακ Φάντεν)

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, πολιτικός επιστήμονας – συγγραφέας

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν «Η Αγγελία». Συγγραφέας του είναι η γιατρός Φρίντα Μακ Φάντεν και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Η Αγγελία’, είναι ένα απόλυτα εθιστικό θρίλερ, του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται πίσω από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε και στο οπσθόφυλλο του ίδιου του βιβλίου, η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της. Τώρα αναζητά μια ευκαιρία, μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δεν ελπίζει ότι η συνέντευξή της με τη Νίνα, την πλούσια σύζυγο και μητέρα που ζητά οικιακή βοηθό, θα πάει καλά. Ποιος θα την εμπιστευτεί με τέτοιο παρελθόν; Γι’ αυτό όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Όμως, ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας, κλειδώνει μόνο απέξω…

Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι μέχρι να την τελειώσετε.

Καλοδουλεμένη και με όλα τα στοιχεία εκείνα που θα επέτρεπαν στην ιστορία αυτή να γίνει ταινία ή σειρά στις δημοφιλείς πλατφόρμες αντίστοιχου περιεχομένου.

Οι τρεις καλοδουλεμένοι ήρωες, μπλέκουν σε ένα περίεργο γαϊτανάκι τρόμου, με έναν παράξενο κηπουρό και ένα παιδί με περίεργη συμπεριφορά να ολοκληρώνουν το παζλ αυτής της ιστορίας και να το δένουν αρμονικά.

Είμαι βέβαιος ότι όποιοι αρέσκονται σε αυτού του είδους τις ιστορίες, θα το απολαύσουν πραγματικά.