/Βιβλιοκριτική: Διάφανη ψυχή (Αναστασία Κορινθίου)

Βιβλιοκριτική: Διάφανη ψυχή (Αναστασία Κορινθίου)

Γράφει η Ιωάννα Κανελλοπούλου

Επιτέλους έφτασε στα χέρια μου, ένα βιβλίο που περίμενα καιρό να το πάρω στα χέρια μου και να το διαβάσω. Είχα την χαρά να μοιράζομαι με την καλή μου φίλη Άνρδεα και την αφιέρωση απ’ την δημιουργό του βιβλίου.

Διάφανη Ψυχή… Η Αναστασία Κορινθίου, έδωσε με την δική της ιδιαίτερα ξεχωριστή και αιχμηρή πένα, 370 περίπου σελίδες στους αναγνώστες της, όπου όλες μία προς μία κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η περίοδος της καραντίνας ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Μια πραγματικότητα ίσως τελικά εικονική, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια μας.

Ποιοι είμαστε, πως είμαστε, πως φαινόμαστε, πως λειτουργούμε και πως όλα αυτά μαζί, είναι ένας ρόλος που έχουμε επιλέξει να παίζουμε, μόνο και μόνο για να δείχνουμε αρεστοί προς τα έξω.

Η τέλεια εικόνα μας σαν καλοσκουπισμένο χαλάκι, που από κάτω έκρυψε όλη τη σκόνη… Έτσι… οι αναρτήσεις των ημερών και οι καλοστημένες σέλφι, έκρυψαν όλα εκείνα που δε θέλουμε να φανούν. Προβλήματα της καθημερινότητας, ανησυχίες για το αύριο, μοναξιά, φόβος, άρνηση, απόρριψη. Μια πραγματικότητα που στο φόβο μην αποκαλυφθεί, την ντύσαμε με δήθεν χαμόγελα και λούσα.

Κεντρικός ήρωας ο Αλέξανδρος. Συγγραφέας, με το τελευταίο του βιβλίο να τον φέρνει αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του. Όλα εκείνα που τόσα χρόνια είχε κρυμμένα πολύ βαθιά, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσει.

Μέσα από αυτό το βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβάσει κανείς, θα δεις μια άλλη εικόνα… ίσως τον πραγματικό σου εαυτό.

Θα προβληματιστείς, θα τρομάξεις και στο τέλος ίσως βρεις τον τρόπο να διώξεις από πάνω σου όλα εκείνα που βαραίνουν την ψυχή σου και θα σε κάνουν να την αντικρύσει μπροστά στον καθρέφτη σου. Αυτή τη φορά όμως σίγουρα θα είναι πιο Διάφανη.

Επίκαιρο βιβλίο, βαθυστόχαστο, με λέξεις που δε φοβάται η συγγραφέας να αποτυπώσει στο χαρτί, γιατί είναι αυτές που πρέπει να γραφτούν ακριβώς όπως είναι. Ένα βιβλίο που σε βάζει στη θέση των ηρώων τόσο παραστατικά και χωρίς συμβιβασμούς.

Αν βαρεθηκατε τα δήθεν και γλυκανάλατα και είστε έτοιμοι να αντικρύσετε κατάματα την δική σας ψυχή, ήρθε η ώρα να απολαύσετε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.