/Το θαυματουργό “διαιτητικό τσάι”

Το θαυματουργό “διαιτητικό τσάι”

Γράφει ο Alternative

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε ήταν η πρώτη φορά που άκουσα κάποιον να μιλά ενθουσιασμένος για ένα “τσάι” που τον βοήθησα να χάσει άκοπα κιλά. Ποια γυμναστική και ποια διατροφή; Παιδιά, ξεχάστε αυτά. Εδώ και δεκαετίες, υπάρχουν κάτι θαυματουργά τσάγια που τα κάνουν όλα. Μόνο παιδί δεν θα σας κάνουν. Ακόμα!

Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να πείσεις τον χαρούμενο καταναλωτή,

ότι αυτό που ονομάζει τσάι δεν είναι παρά ένα προϊόν που σου ξετινάζει τα σωθικά, σχεδόν σε μετατρέπει σε ανορεκτικό, σου διαλύει τον μεταβολισμό, σου εξαντλεί τους ηλεκτρολύτες και πολλά, πολλά, ακόμα. Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Είδαν αποτελέσματα!

Όσο κι αν τους εξηγήσεις ότι είναι πρόσκαιρα αποτελέσματα, όχι σωστά κατανεμημένα στο σώμα σου που σε κάνουν πιο ισχνό παρά πιο δυνατό, δεν πρόκειται να καταλάβουν όσα τους πεις. Η φαινομενικά εύκολη λύση είναι πάντα και η πιο επιθυμητή.

Γιατί να σπαταλάμε χρόνο σε ιατρικές εξετάσεις, σχολαστικά σχεδιασμένα διαιτητικά σχήματα και προγράμματα ασκήσεων που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ορθή και μόνιμη απώλεια βάρους. Αυτά είναι για τους άσχετους και τους λαπάδες που τσιμπάνε στα παραμύθια της επιστημονικής κοινότητας. Όλα για να κονομάνε οι διάφοροι ειδικοί. Εμείς ξέρουμε καλύτερα! Τι, όχι;