Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα είναι το βασισμένο σε μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν «Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και η Ερωμένη του Πρέσβη», καθώς και η πολυσυζητημένη (και ήδη αμφιλεγόμενη) νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, «Οδύσσεια».
Οδύσσεια
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, Οδύσσεια, είναι μία μυθική επική περιπέτεια με γυρίσματα σε όλο τον κόσμο εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX. Η ταινία μεταφέρει για πρώτη φορά το εμβληματικό έπος του Ομήρου στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και η Ερωμένη του Πρέσβη
Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπονιτσέρ
Ο Μαιγκρέ ερευνά τη δολοφονία ενός πρώην πρέσβη και ανακαλύπτει ένα καλά κρυμμένο ερωτικό μυστικό που κρατούσε μισό αιώνα. Μέσα από παλιά γράμματα, οικογενειακές εντάσεις και ύποπτες σιωπές, η υπόθεση παίρνει απρόσμενες τροπές. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και η αλήθεια αποκαλύπτεται μόνο την τελευταία στιγμή.
DJ Βοσκός
Σκηνοθεσία: Γκεόργκι Μ. Ουνκόφσκι
Ο 15χρονος Αχμέτ ζει με τον μικρότερο αδερφό του και τον πατέρα του σε ένα μικρό χωριό των Βαλκανίων, δουλεύοντας στην οικογενειακή φάρμα. Κι ενώ πιστεύει πως η μόνη του διαφυγή από την καταπιεσμένη καθημερινότητα είναι το πάθος του για τη μουσική, στον δρόμο του εμφανίζεται η νεαρή, και παγιδευμένη σε έναν προτετελεσμένο γάμο, φιλοξενούμενη του χωριού. Μαζί θα ανακαλύψουν πως οι πιο δυνατοί ήχοι δεν προέρχονται από τα ηχεία, αλλά από την καρδιά.
Klute (Επανέκδοση)
Σκηνοθεσία: Άλαν Τζέι Πάκουλα
Ένας εσωστρεφής ντετέκτιβ αναζητά έναν εξαφανισμένο άντρα στη Νέα Υόρκη, οδηγούμενος στα ίχνη μιας νεαρής συνοδού που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός επικίνδυνου παιχνιδιού παρακολούθησης.
Ας περιμένουν οι γυναίκες
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης
Οι βιοτέχνες μπατζανάκηδες Πάνος και Μιχάλης ξεκινούν από την βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, γεμάτοι ενθουσιασμό, για τη Θάσο όπου παραθερίζουν οι οικογένειές τους. Κατά την διαδρομή όμως, η φευγαλέα γνωριμία τους με μια κοπέλα διακόπτει το ταξίδι τους. Ο Πάνος την ερωτεύεται, καταρρέει ψυχολογικά και επιχειρεί να αυτοκτονήσει. Ανήσυχος τότε ο Μιχάλης, καλεί τον Αντώνη, τον τρίτο μπατζανάκη και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει αναλάβει την φροντίδα των τριών οικογενειών στη Θάσο. Ο Αντώνης καταφθάνει για “ενισχύσεις”, και από εκεί ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ, αμηχανίες και απρόσμενες αλήθειες, καθώς οι τρεις άνδρες προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα και τα βάρη της καθημερινότητας, και κυνηγούν για λίγο το όνειρο. Ενώ οι γυναίκες τους ακόμα τούς περιμένουν στη Θάσο…
Οι Αρμονίες Βερκμάιστερ
Σκηνοθεσία: Μπέλα Ταρ
Στην κεντρική πλατεία μιας επαρχιακής πόλης, μέσα στην παγωνιά, εκατοντάδες ανθρώπων στέκονται γύρω από μια σκηνή τσίρκου και περιμένουν να δουν την κεντρική ατραξιόν: το βαλσαμωμένο κουφάρι μιας αληθινής φάλαινας. Κόσμος συνεχίζει να έρχεται από όλα τα σημεία της πεδιάδας. Η άφιξη του κήτους, η ανθρωποπλημμύρα και το τσουχτερό κρύο πυροδοτούν μια αλυσίδα από ανεξέλεγκτα πάθη, μίση, αντιπαλότητες και φιλοδοξίες και όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναίτια εξεγείρονται. Μόνος, μέσα στο ανώνυμο και επιθετικό πλήθος, ο Γιάνος Βάλουσκα, ένας αλαφροΐσκιωτος και ονειροπαρμένος ταχυδρομικός υπάλληλος, μοιάζει να είναι ο τελευταίος υπερασπιστής μια ανθρωπότητας που βαίνει ολοταχώς προς το χείλος της αβύσσου.