/Συνταγή της εβδομάδας: Ραβανί

Συνταγή της εβδομάδας: Ραβανί

Ένα σοροπιαστό γλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Σήμερα, λοιπόν, μια συνταγή για ραβανί.

Υλικά

4 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι αλεύρι

2 ποτήρια σιμιγδάλι

1 γιαούρτι

1 φακελάκι baking powder

1 βανίλια

ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι: 3 1/2 ποτήρια νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι μαζί με το baking powder, είτε στο μίξερ είτε και πλάθοντας το με το χέρι.

Κατόπιν, σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατέβουμε.

Ψήνουμε το μίγμα για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στου; 180 βαθμούς.

Μόλις το αφαιρέσουμε κι όσο είναι ζεστό το περιχύνουμε με το σιρόπι, που στο μεταξύ έχουμε φτιάξει βράζοντας το νερό, με τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Καλή σας όρεξη