Το πασχαλινό φαγοπότι τελείωσε, ας αλλάξουμε διατροφικές προτιμήσεις κι ας περάσουμε σε μια πεντανόστιμη συνταγή για πένες φούρνου.
Υλικά
500 γρ. πένες
6 φέτες γαλοπούλα
300 γρ. παρμεζάνα
1 κουτί ασπρομανίταρα
2 ντομάτες
4 κουταλιές λάδι
50 γρ. βούτυρο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες για λίγα λεπτά και μετά τα σουρώνουμε. Αλείφουμε το ταψί το βούτυρο και τοποθετούμε μέσα τις πένες. Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, την γαλοπούλα και τα 200 γρ. της παρμεζάνας.
Τα περιχύνουμε με λίγο λάδι κι από πάνω βάζουμε σε λεπτές φέτες τις ντομάτες και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.