/Συνταγή της Εβδομάδας: Μιλφέιγ κανταϊφι

Συνταγή της Εβδομάδας: Μιλφέιγ κανταϊφι

Ένα αγαπημένο γλυκό, το μιλφέιγ, φτιαγμένο με διαφορετικό τρόπο.

Υλικά

500 γρ. κανταϊφι

500 ml γάλα

3 αυγά

10 κουταλιές ζάχαρη

8 κουταλιές αλεύρι

200 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

(Για το σιρόπι)

700 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

50 ml μέλι

 

Εκτέλεση

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο. Ξύνουμε το κανταϊφι και το μοιράζουμε σε δυο μέρη. Τοποθετούμε το μισό στο ταψί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και τη ζάχαρη και το ανακατέβουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή. Το βάζουμε να βράσει, ανεβοκατεβάζοντας συνέχεια για να ρίχνουμε ένα, ένα τα αβγά και τη βανίλια.

Η κρέμα τοποθετείται πάνω από το υπάρχον κανταϊφι και κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο για να σκεπάσουμε την κρέμα. Περνάμε το κανταϊφι με το υπόλοιπο βούτυρο και το ψήνουμε  στον αέρα για περίπου 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι κι όταν ετοιμαστεί το αφήνουμε να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό μας.

Καλή σας όρεξη