/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στον Αγγελο Ανδριανό

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στον Αγγελο Ανδριανό

Ο ερμηνευτής Άγγελος Ανδριανός απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις που του θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, με αφορμή την παρουσίαση του στο Μπαράκι της Διδότου και την κυκλοφορία του τραγουδιού “Ίχνος”.

 1. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο Μπαράκι της Διδότου μαζί με τη Δέσποινα Πολυκανδρίτου. Τι να περιμένουμε από αυτή την εμφάνιση;

Με την Δέσποινα έχουμε πολύ καλή χημεία, οπότε, αν και είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε, είμαι βέβαιος πως θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που περιέχει πολλά είδη ποιοτικών τραγουδιών, από Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, μέχρι Γιώργο Θεοφάνους, Αντώνη Βαρδή, Στέφανο Κορκολή, Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς άλλους. Όσοι έρθουν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ευφάνταστες διασκευές από μια τετραμελή ορχήστρα και όμορφες διφωνίες από εμάς. Επίσης θα παρουσιάσω το νέο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το «Ίχνος». 

 1. Υπάρχει προγραμματισμός για επόμενες παρουσίες; 

Το πρόγραμμα του χειμώνα έχει ως εξής: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα είμαι στο «Ανεφάνη» στα Αναφιώτικα, τις Κυριακές στο ιταλικό εστιατόριο «Alpino» στο Χαλάνδρι και οι Τετάρτες με βρίσκουν και φέτος στο Mayor με τη Νίνα Λοτσάρη. Με τη Δέσποινα Πολυκανδρίτου θα κάνουμε και άλλες παραστάσεις, απλώς δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

 

 1. Είναι τελικά οι ζωντανές εμφανίσεις που καθιερώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού; 

Πιστεύω πως είναι συνδυασμός. Ένας καλλιτέχνης πράγματι καθιερώνεται μέσα από τις συναυλίες του και τις live εμφανίσεις, αλλά χρειάζεται να προσπαθεί να δημιουργήσει δικά του τραγούδια και ήχο που τον χαρακτηρίζουν, ώστε να τον ακολουθεί το κοινό και να μπορέσει να εδραιωθεί. 

 

 1. Κυκλοφορήσατε πρόσφατα το τραγούδι “Ιχνος”. Πώς προέκυψε η πρόθεση για διασκευή του τραγουδιού και τι διαφορετικό περιέχει η δική σας προσέγγιση; 

Αγαπώ αυτό το τραγούδι από τα χρόνια που ήμουν φοιτητής και τραγουδούσα παράλληλα στη Θεσσαλονίκη. Τότε το άκουσα πρώτη φορά και με άγγιξε πολύ και ο στίχος του Γιώργου Κρητικού και η μουσική του Γιάννη Νικολάου. Κάποια στιγμή σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα γνώρισα τον Γιάννη Νικολάου και από τότε είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Το 2016 μου έγραψε και κυκλοφόρησε το τραγούδι «Παλιοκόριτσο». Τότε του είπα πως αγαπώ και ένα άλλο παλιό του τραγούδι, το «Ίχνος». Του το τραγούδησα παίζοντας πιάνο και πραγματικά συγκινήθηκε, του άρεσε πολύ και μου είπε να το βγάλω όποτε θέλω, ακόμα και με ένα πιάνο. Ήθελα όμως να του δώσω μια άλλη διάσταση και περίμενα. Η ιδέα της ατμοσφαιρικής ενορχήστρωσης με μια απαλή «πλάτη» από βιολιά, με τις ηλεκτρικές κιθάρες, τα τύμπανα και τα κρουστά να έχουν ένα ξεχωριστό ρόλο μου ήρθε το χειμώνα που μας πέρασε. Και έτσι προχώρησα στην παραγωγή του τραγουδιού με τη συμβολή στην ενορχήστρωση του Δημήτρη Σιάμπου. 

 1. Να περιμένουμε συνέχεια αυτής της συνεργασίας και γενικότερα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα; 

Ετοιμάζω ήδη το επόμενο τραγούδι που θα ήθελα να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Οπότε σε λίγο διάστημα θα μπω και πάλι στούντιο και παράλληλα θα συνεχίζω τις εμφανίσεις μου. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ σε αυτό το σημείο τη δισκογραφική μου εταιρεία «Minos – ΕΜΙ» και το γραφείο επικοινωνίας μου που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα. 

 1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό σας όνειρο; 

Να καταλάβει και να αγαπήσει ο κόσμος αυτό που είμαι καλλιτεχνικά και να μπορώ να γεμίζω θέατρα με κόσμο που θα τραγουδάει τα δικά μου τραγούδια. 

 1. Ποια θέλετε να είναι η μουσική ταυτότητά σας και πόσο ανοιχτός είστε σε διαφορετικές μουσικές επιρροές; 

Πιστεύω πως είμαι ένας ερωτικός και λαϊκός τραγουδιστής. Με αγγίζει ο καλός στίχος που μιλάει στην καρδιά και ταυτόχρονα έχει κάτι σε απόχρωση από τα παλιά και οι μουσικές που έχουν σκοπό, έχουν μελωδία που μένει στο μυαλό και νομίζεις πως θα μπορούσες να την έχεις γράψει εσύ. Θέλω λοιπόν αυτό που λέμε να δημιουργήσω τραγούδια τα οποία με εκφράζουν και θεωρώ ωραία. Όσον αφορά στις μουσικές επιρροές, ως μουσικός πάντα είμαι ανοιχτός στο να ακούσω και να ενσωματώσω στα live ή και στη δισκογραφική μου δουλειά κάτι που μου αρέσει πολύ 

 1. Πόσο δύσκολο είναι πλέον για έναν καλλιτέχνη να του δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του; 

Πιστεύω πως οι ευκαιρίες είτε υπάρχουν αρκεί να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές ώστε να τις εντοπίζουμε ή τις δημιουργούμε. Κάθε εποχή έχει τις δικές τις ευκαιρίες και δυσκολίες. 

 

 1. Πώς έχει διαφοροποιηθεί ο χώρος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή του YouTube και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των καλλιτεχνών; 

Το YouTube αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο μέσο  για να ακούσεις, να μάθεις μουσική αλλά και να παρουσιάσεις μουσική. Ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει ένα κανάλι και ανάλογα με το πόσο ασχολείται αλλά και την αντίληψή του, έχει τη δυνατότητα να δείξει προς τα έξω αυτό που είναι και πρεσβεύει. Φυσικά υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες όπως το instagram και το TikTok, που αν τα συνδυάσεις όλα αυτά θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. 

 1. Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά reality shows και τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;

Έχω συμμετάσχει κι εγώ σε talent show οπότε μπορώ να έχω πιστεύω πλήρη εικόνα. Είναι ένας τρόπος να δημιουργήσεις μια ευκαιρία. Όμως χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος, ώστε όταν αποκτήσεις την όποια αναγνωρισιμότητα, να μπορέσεις να δημοσιοποιήσεις κάποιο δικό σου τραγούδι και να χτίσεις πάνω σε αυτό. 

 1. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα ήθελες μαζί σου;

Νταλάρας – Παπακωνσταντίνου στο Αττικόν. Ο δίσκος που έχω ακούσει πιο πολλές φορές στη ζωή μου.

Χαράτσι – Νίκος Παπάζογλου

Ο ερωτικός Θεοδωράκης – Γιάννης Πάριος 

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες – Χάρις Αλεξίου 

L’Oriental – Enrico Macias