/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στην Αγγελική Μπεμπέκη

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στην Αγγελική Μπεμπέκη

Η ερμηνεύτρια Αγγελική Μπεμπέκη μόλις κυκλοφόρησε το νέο της single, μια διασκευή στο κλασικό “Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ” από το Ogdoo Music Group. Με αυτή την αφορμή, ο Κωνσταντίνος Μανίκας της θέτει 10+1 Ερωτήσεις. 

 1. Μια διασκευή στο κλασικό “Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ”. Γιατί η επιλογή αυτού του τραγουδιού;

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Σταμάτη Κραουνάκη, με τη μουσική του μεγάλωσα, γέλασα, έκλαψα, ονειρεύτηκα. Το κυκλοφορώ είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια οπότε μας έκανε το κλικ και το επιλέξαμε.

 1. Πάνω από 35 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, τι το φρέσκο επιχειρεί να φέρει η ενορχήστρωση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και η ερμηνεία σας;

Δεν ξέρω αν φέρνει κάτι νέο αλλά ήταν ένα κομμάτι που μας άρεσε και για αυτό ασχοληθηκαμε και το επιλέξαμε. Ακόμη κι η πρώτη εκτέλεση έχει μια φρεσκάδα μετα από τόσα χρόνια κι εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε μια πιο ηλεκτρόνικα ανεπιτήδευτη άποψη.

 1. Θωρείτε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ένα μουσικό ύφος ή είστε ανοιχτή σε διαφορετικές επιρροές;

Έχω επίγνωση τι μου ταιριάζει περισσότερο παρ όλα αυτά είμαι άνθρωπος που του αρέσει να πειραματίζεται και να τσαλακώνεται δοκιμάζοντας συνεχώς διαφορετικά πράγματα.

 1. Υπάρχει η προοπτική ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ;

Φυσικά, το ” Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ ” είναι στην ουσία ο προπομπός για πολλά πράγματα που έρχονται στο μέλλον.

 1. Ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σας όνειρο;

Να συμπράξω καλλιτεχνικά επί σκηνής με τη Μαρία Φαραντούρη.

 1. Είναι οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καταξιώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο, θεωρώ όμως πως  η καταξίωση ενός καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού επιτυγχάνεται με ένα συνδυασμό πραγμάτων. Δεν αρκούν μόνο οι ζωντανές εμφανίσεις.

 1. Τι ρόλο έχει πλέον η μουσική, στην ψηφιακή εποχή μας, όπου σχεδόν όλα κινούνται μέσω YouTube; 

Η μουσική παίζει πάντα πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μας απλώς έχει αλλάξει ο τρόπος που τη μοιραζόμαστε και την αναπαράγουμε. Πλέον μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αγαπημένα μας τραγούδια όπου κι αν βρισκόμαστε. Ωστόσο έχει χαθεί η μαγεία του να πας στο δισκοπωλείο να ξεφυλλίσεις τους δίσκους, να δεις το εξώφυλλό, να πιάσεις τον δίσκο στα χέρια σου. Αυτή η εμπειρία δε συγκρίνεται με καμιά playlist στο youtube η το spotify.

 1. Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά reality shows;

Είναι ένα μέσο άμεσης προβολής που ο καθένας ανάλογα με τους στόχους του, τις αξίες του και τα πιστεύω του μπορεί να αξιοποιήσει ή όχι.

 1. Θα πρέπει ο καλλιτέχνης να αρθρώνει λόγο για τις κοινωνικές εξελίξεις ή οφείλει να παραμένει αφοσιωμένος αποκλειστικά στο δημιουργικό του έργο;

Θεωρώ ότι  έτσι κι αλλιώς αρθρώνει λόγο για τις κοινωνικές εξελίξεις μέσα από το δημιουργικό του έργο. Άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας που τον εμπνέει να δημιουργεί.

 1. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Θα ήθελα αν γίνεται να μη ξαναμπώ ποτέ καραντίνα στη ζωή μου 😁 Θα σας πω όμως ποιοι είναι οι  δίσκοι που “λιώνω” αυτό τον καιρό στο πικ-απ μου : Μεγάλος Ερωτικός, Μάνος Χατζιδάκις, 1942 conquest of paradise, vangelis, 

Η Νινή Ζαχά στα ωραιότερα τραγούδια του Αττίκ, Το αστέρι κι η ευχή, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Η ζωή μου κύκλους κάνει, Χάρις Αλεξίου.

 1. Διαλέγετε παρέα για ολιγοήμερη απόδραση. Ποιους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ιστορικής περιόδου δράσης, θα συμπεριλαμβάνατε;

Ολιγοήμερη απόδραση στο Παρίσι παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο και τον Chopin. Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε στην πραγματικότητα.