/POLYDRAMA. Οι ody icons παρουσιάζουν επίσημα την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους

POLYDRAMA. Οι ody icons παρουσιάζουν επίσημα την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΥΦΑ. ΑΘΗΝΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Opening Act ECATI | Special Guest mc mi55t / ΙΟΚΟ/ Αλεξανδρος Αργύρης /

Γιώργος Δούσος

Τeaser

Οι ody icons παρουσιάζουν επίσημα την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Στις 14 Οκτώβρη 2023 στο ΠΛΥΦΑ τα τραγούδια του άλμπουμ POLYDRAMA θα ακουστούν ζωντανά αμέσως μετα την κυκλοφορία τους σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες. Στο POLYDRAMA οι ody icons αποκαλύπτουν τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα δάκρυα και ανάβουν τα φώτα στα μυστικά δωμάτια των πιο δικών μας εξομολογήσεων. Το POLYDRAMA είναι αυτό που λέει και ο τίτλος: μια συλλογή τραγουδιών – σημείων μέσα στα τελευταία χρόνια που επιτελούν την παραδοχή της δίψας για δράμα αλλά και μεθόδους εκτόνωσής του μέσα στις κουλτούρες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα τους στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και το Παρίσι

“Αυτό είναι ένα μουσικό αποτύπωμα από το ταξίδι μου στα διάφορα δωμάτια της μέχρι τώρα ανθρώπινης εμπειρίας μου. Είναι έντονο, είναι συντριπτικό, είναι θλιμμένο και παιχνιδιάρικο, πολιτικό και συναισθηματικό. Είναι μια ποικιλία στοιχείων που αποτελούν την ευθραυστότητα μου, την ουσία μου, τη δύναμή μου. Είμαι αυτό το ταξίδι. αυτό το ταξίδι είναι εγώ. Είναι πολύ, είναι πολλαπλό, είναι πληθυντικό, είναι μέγιστο. Πέρασα μέσα από σκοτεινά δωμάτια και φωτεινές στέγες για να επιστρέψω και να βάλω τις νότες στο πιάνο μου με ειλικρίνεια.

Παρακαλώ επισκεφθείτε το POLYDRAMA με τον ίδιο τρόπο που θα επισκεπτόσασταν την ψυχή σας: απαλά αλλά διεξοδικά, με φροντίδα και γενναιότητα.”

 

ody icon

Στο “POLYDRAMA” τα τραγούδια υπογράφει ο ody icon και ο δίσκος, όπως και η συναυλία, είναι σε μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση του Fotis ingie Papatheodorou με τον οποίο συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια (EP “drama” & “We cry at night”).

Τη βραδιά ανοίγει ο παραμορφωτής των ρεμπέτικων ήχων και ξεναγός των σκοτεινών ηχοτοπίων ECATI, παρουσιάζοντας υλικό από τον πρώτο του δίσκο ενώ στη συναυλία εμφανίζονται ως special guest η mc mi55t, ο Iōko Ioannis Kotidis, η Ευγενία Λιάκου, η Έλενα Ποζατζίδου, η Ρούλα Τσέρνου αλλά και ο Αλέξανδρος Αργύρης και ο κλαρινίστας Γιώργος Δούσος οι οποίοι συμμετέχουν και στο album POLYDRAMA.

Επί σκηνής εμφανίζονται οι μουσικοί Ειρήνη Αλισά και Γιάννης Παπανικολάου και οι διερμηνείς Ανδρονίκη Ξανθοπούλου και Όλγα Δαλέκου.

Στους υπέρτιτλους ο Γρηγόρης Σταθόπουλος.

Τα κοστούμια επιμελείται ο Μάριος Ράμμος ενώ την εικαστική ταυτότητα και τα visuals δημιούργησαν ο Μάρκος Ζουριδάκης (nodataism) και ο Φαίδωνας Γαλογαύρας (fedon nom).

Στην προσβασιμότητα και την παραγωγή της συναυλίας ο Χρίστος Παπαμιχαήλ και η liminal. Στην επικοινωνία της, η Κατερίνα Π. Τριχιά.

Στο σημείο θα πωλείται ody icons merchandise, τα καθαρά έσοδα του οποίου πάνε στην κοινωνική κουζίνα Ο άλλος άνθρωπος.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ody icons – POLYDRAMA

Ημέρα: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Έναρξη: 21:00 – Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Τόπος: ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω more.com και του δικτύου καταστημάτων του

Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€

Link προπώλησης: https://www.more.com/music/ody-icons-polydrama-1/

*Η συναυλία είναι προσβάσιμη σε Κωφά και Βαρήκοα άτομα*

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο ody icon είναι ένας νέος πολυεπιστημονικός μουσικός καλλιτέχνης από την ανατολική Μεσόγειο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στη σκηνοθεσία θεάτρου και στη δραματουργία.

Εντάχθηκε από πολύ μικρός στις χορωδίες της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή», σπούδασε πιάνο με την Τάνια Οικονόμου και μελέτησε κλασικό, μοντέρνο και παραδοσιακό τραγούδι δίπλα σε διαφορετικούς δασκάλους. Έχει σκηνοθετήσει, παίξει και συμμετάσχει σε παραστάσεις και performances σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία.

Το 2017, παρουσιάστηκε στο κοινό ως ody icons με τη διασκευή του τραγουδιού “Supermelancholic”, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το δικό του ντεμπούτο κομμάτι – μανιφέστο, “Working Out My Little Muscles” σε συνεργασία με τη liminal. Έκτοτε διατηρούν μια σταθερή συνεργασία καθιστώντας όλα τα μουσικά βίντεο του προσβάσιμα σε κωφά άτομα μέσω διερμηνείας και υποτιτλισμού. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε το EP album “drama“ σε παραγωγή του Φώτη ingie Παπαθεοδώρου και το ομώνυμο δεκάλεπτο φιλμ “drama“, σε σκηνοθεσία του χορογράφου Χάρη Κούσιου, που συνόδευσε τα τρία τραγούδια του δίσκου. Το drama στη συνέχεια κυκλοφόρησε προσβάσιμο και σε τυφλά άτομα καθιστώντας το το πρώτο καθολικά προσβάσιμο μουσικό βίντεο στην Ελλαδα. To 2023 και ως προπομποί του άλμπουμ POLYDRAMA, κυκλοφόρησαν τα single, Sόse και Cosmos Island. Το POLYDRAMA θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες στις 13 Οκτωβρίου 2023.