/Οι 5 σπουδιαότεροι ρόλοι του Τζόνι Ντεπ

Οι 5 σπουδιαότεροι ρόλοι του Τζόνι Ντεπ

Ο Τζόνι Ντεπ από καιρό υπήρξε μεγάλος αστέρας στη μεγάλη οθόνη, αποδεικνύοντας την ευελιξία του, αναλαμβάνοντας μερικούς από τους πιο εκκεντρικούς χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου. Αν και ο ηθοποιός έχει υποστεί κάποια αξιοσημείωτα flops στην καριέρα του, έχει επίσης ένα δίκαιο μερίδιο επιτυχιών.

Ακολουθεί μια ματιά σε 5 από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της καριέρας του:

5. Φόβος και μίσος στο Λας Βέγκας

Βασισμένο στο ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Hunter S. Thompson με την ίδια ονομασία, η ταινία του 1998 ακολουθεί τις περιπέτειες του Raoul Duke (που έπαιξε ο Depp) και τον πληρεξούσιό του, Δρ. Gonzo (Benicio Del Toro) στο δρόμο για το Λας Βέγκας . Όσον αφορά τα έσοδα από το box office, η ταινία έφτασε μόλις στα 10,6 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά.

Ενώ η ταινία κέρδισε ανάμικτες, διχαστικές αντιδράσεις με κριτικούς κατά τη στιγμή του ντεμπούτου της, οι κριτικοί εξακολουθούσαν να πιστώνουν την ισχυρή απόδοση του Depp στην ανύψωση ενός ελλιπούς σχεδίου. Στα χρόνια από την πρεμιέρα της, η ταινία έχει συγκεντρώσει μια λατρεία (όπως αποδεικνύεται από τη βαθμολογία 90% του κοινού που κατέχει στις Rotten Tomatoes).

4. Ντόνι Μπράσκο

Ο Depp αναλαμβάνει μια άλλη ιστορία για το έγκλημα στην πραγματική ζωή, όπως ο Joseph D. Pistone, ένας πράκτορας του FBI που διεισδύει στη συμμορία εγκληματιών Bonanno στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 με το ψευδώνυμο Donnie Brasco. Προσαρμοσμένο από το μυθιστόρημα του Pistone για τις δικές του εμπειρίες, η ταινία κέρδισε μεγάλο έπαινο, σημειώνοντας βαθμολογία 87% στο Rotten Tomatoes.

Οι κριτικοί ξεχώρισαν την κορυφαία ερμηνεία του Depp, επαινώντας την αποχρωματισμένη απεικόνιση του που πρόσθεσε αξιοπιστία στην ταινία.

3. Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού

Όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι η Disney επιδιώκει μια ταινία που βασίζεται σε μια βόλτα σε θεματικό πάρκο, κανείς δεν είχε μεγάλες ελπίδες για το έργο. Αλλά η πρώτη ταινία του franchise, Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού , απέδειξε λάθος όλους τους σκεπτικιστές, έγινε τεράστια (αν απροσδόκητη) επιτυχία και κέρδισε πάνω από 654 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αξέχαστη στροφή του Depp καθώς ο ιδιόμορφος, γοητευτικός και ξεκαρδιστικά ανώτερος καπετάνιος Jack Sparrow ήταν αναμφίβολα ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Ο ρόλος έδειξε το εντυπωσιακό κωμικό στυλ του ηθοποιού, για να μην αναφέρουμε την ικανότητά του να μετατρέψει έναν τυπικό αντι-ήρωα σε έναν αξιαγάπητο χαρακτήρα που οι θεατές του κινηματογράφου θέλουν να δουν ξανά και ξανά. Η ερμηνεία του στην ταινία επαινέθηκε ιδιαίτερα και του χάρισε βραβείο SAG, καθώς και υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα και το Όσκαρ. Ο χαρακτήρας παραμένει επίσης ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους και ευρέως αναγνωρισμένους ρόλους του μέχρι σήμερα.

Ο Depp συνέχισε να επαναλαμβάνει τον ρόλο του στις επόμενες τρεις ταινίες. Καθεμιά από τις οποίες ήταν λιγότερο δεκτή από την πρώτη, αλλά συνέχισε να φέρνει πολλά χρήματα στο box office.

2. Ο Ψαλιδοχέρης

Η πρώτη από τις πολλές συνεργασίες μεταξύ του σκηνοθέτη Tim Burton και Depp παραμένει αγαπημένη των θαυμαστών και ένα από τα πιο αναγνωρισμένα έργα τους. Ο Depp ως ένας τεχνητός άνθρωπος που ονομάζεται Edward, ο οποίος είναι ασυνήθιστα απαλός, παρά το ότι έχει μια ανατριχιαστική εμφάνιση και ψαλίδι για χέρια. Μπαίνει σε μια προαστιακή οικογένεια και καταλήγει να ερωτευτεί την κόρη τους (την έπαιζε η Winona Ryder). Ενώ η καριέρα του Depp μπορεί τώρα να καθορίζεται από τις αμέτρητες μεταμορφώσεις που έχει υποστεί και τα κοστούμια που έχει φορέσει για διάφορες ταινίες, ο Edward Scissorhands είναι μια από τις πιο αξέχαστες – και για καλό λόγο.

Εκτός από τη λήψη μιας εξαιρετικά θετικής κριτικής απόκρισης (η ταινία έχει επί του παρόντος 91% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes) και την ενίσχυση της καριέρας τόσο του Depp όσο και του Burton, η ταινία του 1990 συνέχισε να επηρεάζει τις σύγχρονες ταινίες.

1. Ed Wood

Σκηνοθεσία από τον Tim Burton, στη βιογραφική ταινία του1994 με τον Depp ως σκηνοθέτη Ed Wood. Η ταινία ακολουθεί τον Wood κατά την περίοδο της ζωής του όταν έκανε τις πιο γνωστές ταινίες του και είχε σχέση με την ηθοποιό Bela Lugosi (Martin Landau). Παρόλο που δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο κάποιες άλλες συνεργασίες Burton-Depp, απέδειξε ότι ο Depp μπορούσε να χειριστεί έναν εκκεντρικό ρόλο, ακόμη και χωρίς όλα τα φανταχτερά κοστούμια και το μακιγιάζ.

Αν και η ταινία κατέληξε απογοητευτικά στο box office, κέρδισε καθολικό έπαινο από κριτικούς και κοινό, και κέρδισε υποψηφιότητα για τη Χρυσή Σφαίρα.