/Ο Δημήτρης Αδάμης στο CulturePoint.gr

Ο Δημήτρης Αδάμης στο CulturePoint.gr

Ο Δημήτρης Αδάμης σκηνοθετεί τη μουσική παράσταση “Αίνιγμα” που θα παρουσιάζεται από τις 20 Νοεμβρίου στη Μουσική σκηνή Σφίγγα. Με αυτή την ευκαιρία, απαντά στις ερωτήσεις που του θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας.

Τι ακριβώς είναι το “Αίνιγμα” που θα παρακολουθήσουμε από τις 20 Νοεμβρίου στη Μουσική σκηνή Σφίγγα;

Πρόκειται για μια Μουσική Πράσταση με κείμενα που σχολιάζουν την εποχή μας κι εμάς τους ιδιους μέσα σε αυτό και πολλά πολλά τραγούδια από τις δεκαετίες 80 και 90 .

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;

Πρόκειται για ένα ερωτηματικό που έχω μέσα μου γενικότερα .Τι μας συμβαίνει ; Τι ζούμε ; Που πάμε ; Τι θα γίνει με μας ; Και άλλα τέτοια ερωτηματικά που έχουν προκύψει από την ζωή μας όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα σημαίνει και όλο αυτό το ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ… Άρα όλα Αίνιγμα !

Πώς συνδυάζονται αρμονικά η επιθεώρηση, το stand up comedy και η μουσική;

Απόλυτα. Γιατί το ΄να συμπληρώνει το άλλο. Εκεί που η επιθεώρηση χρειάζεται τραγούδι, το τραγούδι έρχεται και δίνει λύση αλλά και ανάσα ώστε το stand up by out και λοιπά να έρθει να συνέρθει.

Ποια είναι τα θέματα που αγγίζετε και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους, όπως και των τραγουδιών της παράστασης;

Τα θέματα είναι αυτά που μας απασχολούν όλους. Καθημερινότητα αλλά και προσωπική ζωή, όλα γλυκά μπερδεμένα, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους μας .Τα τραγούδια είναι αυτά που πιστεύω ότι αγαπάμε όλοι και πολλές φορές δεν παραδεχόμαστε ή αυτά που λειτουργούν σαν Εθνικοί Ύμνοι του καθενός μας.

Τι κρατάμε από τις δεκαετίες ’80 και’ 90; Τι τις ξεχωρίζει από το σήμερα;

Τα νιάτα μας …τα νιάτα γενικότερα …είναι μια δεκαετία μουσικά σαν φρέσκο αεράκι με τραγούδια που περνάνε από γενιά σε γενιά σαν must. Δεν νομίζω ότι γίνεται γλέντι ή πάρτι γάμος ή χαρά που να μην παίζουν ΄80s.

Υπάρχει η προοπτική το έργο να παρουσιαστεί και εκτός Αθηνών;

Γιατί όχι …άλλωστε είναι γνωστό ότι μας ζητούν και από άλλα κράτη ! ( χαχαχα)