/Νίκος Γραίγος: Τα “όχι”μου είναι τα γαλόνια μου

Νίκος Γραίγος: Τα “όχι”μου είναι τα γαλόνια μου

Γράφει ο Θάνος Ξάνθος 

Νίκος Γραίγος. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από μεγάλες κι επιτυχημένες παραγωγές. Ο άνθρωπος που έχει ψυχή, ήθος και ποιότητα, και μας ταξιδεύει με τη φωνή του σε μέρη σπουδαία και φωτεινά. «Η φωνή του ανέμου»…..που εξομολογείται και μιλάει πάντα μέσα από την ψυχή του, με καθαρότητα και ειλικρίνεια! Απολαύστε τον σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

 

 

  • Πόσο εύκολο είναι να «αγγίξεις» το κοινό με την μουσική και τον στίχο;

Eίναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στον κόσμο την έκφρασή σου. Δεν είμαι μόνο η γνώση το επίπεδο σε μια παραγωγή ή οι τόσες ώρες εργασίας για το αποτέλεσμα. Είναι η καρδιά να είναι παρούσα, πράγμα σπάνιο, αλλά αν αυτό συμβεί, τότε είναι μοναδικό και μένει στον χρόνο. 

  • Τι σημαίνει για σένα πολιτισμός στην Ελλάδα του 2023 και πώς μπορεί να εκτιμηθεί περισσότερο;

Στην Ελλάδα ο πολιτισμός όπως βλέπουμε, είναι σε πολύ κρίσιμη στιγμή σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω τι συμβαίνει κι όσο μπορώ βοηθάω από την θέση που βρίσκομαι. Εύχομαι καλύτερες μέρες κι  αυτό είναι δουλειά όλων μας!

 

  • Ως καλλιτέχνης και Έλληνας πολίτης, πώς κρίνεις την κοινωνία μας; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και ποιο το αναλγητικό  σου;

Η Ελλάδα είναι η μήτρα του πολιτισμού. Ο τρόπος που ζούμε όμως, είναι πολύ μακριά από αυτό θέλουμε και μας αξίζει. Φυσικά, οφείλουμε δουλειά, σεβασμό και παιδεία σε όλα τα επίπεδα και  σωστές επιλογές. Κι όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια… Κάθε μέρα αξίζει να πηγαίνουμε ένα  βήμα παρακάτω στην ιστορία του έθνους κι όχι στην σύγκρουση.

 

  • Διάβασα σε μία πρόσφατη συνέντευξή σου ότι σε αποκαλούν «η φωνή του ανέμου». Πώς το βιώνεις όλο αυτό; Αποτελεί το έναυσμά σου για τα επόμενα βήματα σου;

Η μοίρα μου ορίζει την καταγωγή μου, όχι τον δρόμο μου. Νιώθω άνθρωπος του πελάγους, μουσικά, όμως αν ο κόσμος νιώθει ότι η φωνή μου είναι άνεμος, είναι κάτι που με τιμά αυτό και τους ευχαριστώ πολύ..

 

  • Μίλησε μου για τα μουσικά σου σχέδια και τις παραγωγές που ετοιμάζεις…

Έχουμε δύο παραγωγές που έρχονται να μας κάνουν συντροφιά αυτό το καλοκαίρι. Η  συνάντηση με τον κορυφαίο Γιώργο Ζαμπέτα είναι τιμή για μένα κι όσα θα δει ο κόσμος από εμάς, καθώς θα ταξιδέψουμε το έργο του Ζαμπέτα σε όλη την Ελλάδα. Και κάτι ακόμη ετοιμάζεται, που θα το πούμε σε ένα μήνα.  Δουλεύουμε για όλα με πολύ σεβασμό,  πίστη και μεράκι για να φτάσουμε στον κόσμο. Επίσης, με πολλή χαρά δέχτηκα να είμαι ακόμη ένα Σάββατο στη σκηνή του Karma Live stage, έναν χώρο-κόσμημα στην πόλη, πλάι στον εξαίρετο Γιώργο Ζαμπέτα, εκεί που το λαϊκό, συναντάει το ρεμπέτικο! Σας περιμένουμε!

 

  • Ποια φράση είναι αυτή που σε ακολουθεί στη ζωή σου και την ενστερνίζεσαι τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα;

Η φράση που υπάρχει μέσα μου είναι το «Μην τα παρατάς, κανείς δεν ξέρει τι έχεις περάσει ως εδώ..». Οφείλεις μόνο σε τρία πράγματα, στον κόπο, την αλήθεια, την αγάπη, να είσαι εκεί δίχως όρους, ολόκληρος στα ίσια.

 

  • Έχεις πει «ναι» ή «όχι»  για τα οποία να έχεις μετανιώσει;

Τα «όχι» μου είναι τα γαλόνια μου,  τα «ναι» δεν είναι για μένα. Δεν ζητάω ποτέ στην ζωή,  μοιράζομαι, προσφέρω κι όταν δεν με νιώσουν, φεύγω δίχως λόγια…