/Μιλτιάδης Κολιαδήμας: Μουσικά θα χαρακτήριζα τη στίγμα μου ελληνικό, λαϊκό, με blues και jazz επιρροές.

Μιλτιάδης Κολιαδήμας: Μουσικά θα χαρακτήριζα τη στίγμα μου ελληνικό, λαϊκό, με blues και jazz επιρροές.

Με αφορμή το νέο του single του Μιλτιάδη Κολιαδήμα με τίτλο «Σύννεφα Δαντελωτά» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, σε στίχους του ίδιου και μουσική του Μανόλη Ανδρουλάκη, απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα.

 1. Ενα νέο single με τίτλο “Σύννεφα Δαντελωτά” σε δικούς σας στίχους και μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη; Πώς γράφτηκε το κομμάτι και ποια είναι η ιστορία που μας διηγείται; 

Θα ήθελα σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη.

Το τραγούδι αυτό είναι σε στίχους δικούς μου και σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη που είναι δάσκαλος και συνεργάτης. Γράφτηκε με την πίστη πως η εξέλιξη έρχεται όταν κοιτάζουμε  προς το φως, αφήνοντας όλα τα αρνητικά στο παρελθόν.

Οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής, μα έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε να προχωράμε μπροστά με χαμόγελο, δύναμη και όραμα για κάτι νέο.

Οι εξελίξεις στις ζωές μας είναι ραγδαίες, αλλά έχω την πίστη ότι ως άνθρωποι πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία.. “Φεγγάρι βάλε στην πλάτη σου και τράβα προς τον Ήλιο…”

 1. Αναμένουμε και το ολοκληρωμένο άλμπουμ μέσα στο 2024. Τι να περιμένουμε μουσικά; Θα υπάρχουν συνεργασίες που μπορούν να ανακοινωθούν; 

Το τραγούδι “Σύννεφα Δαντελωτά” είναι ο “προάγγελος” του δίσκου “Βάφτισε το όνειρο ζωή” που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

Έχω χαρά που συναντήθηκα με φίλους μουσικούς, καταξιωμένους στο χώρο από παλιά, αλλά και άλλους μεγάλους δεξιοτέχνες που δώρισαν την τέχνη τους στην εργασία μου.

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε αυτή τη στιγμή είναι πως έρχεται μια ζωντανή εμφάνιση με μεγάλη μπάντα μέσα στον Φεβρουάριο. 

Σίγουρα θα έχει μεγάλες εκπλήξεις…

 1. Ποιο θέλετε να είναι το μουσικό στίγμα σας και πόσο ανοιχτός είστε σε διαφορετικές επιρροές; 

Προσπαθώ να ακούω αλλά και να δηλώνω την ταυτότητα μου ως καλλιτέχνης και άνθρωπος. Μουσικά θα χαρακτήριζα τη στίγμα μου ελληνικό, λαϊκό, με blues και jazz επιρροές.

 1. Προηγείται ο στίχος ή η μουσική κατά τη δημιουργική διαδικασία; 

Συνήθως ο στίχος, διότι είναι δήλωση που απασχολεί την κοινωνία και έπειτα επενδύεται με μουσική. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες φορές που μια μελωδία έχει δυναμική και από μόνη της έχει το χαρακτήρα να δυναμιτίσει τα λόγια που θα τη συνοδεύσουν, αλλά είναι λίγο σπάνιο.

 1. Πόσο δύσκολο είναι πια για έναν καλλιτέχνη να του δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του; 

Όσο περισσότερο πιστεύει στην αυτοβελτίωση και το όραμα του η δυσκολία μειώνεται.

 1. Ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σας όνειρο;

Συμμετοχή σε συναυλίες εορταστικών φεστιβάλ ειρήνης από καλλιτέχνες του Ευρωπαϊκού νότου, με ελπίδα για ένα πιο δίκαιο και ελπιδοφόρο μέλλον.

 1. Πώς έχει διαφοροποιηθεί ο χώρος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή του YouTube και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των καλλιτεχνών; 

Η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο διότι μειώνει κατά πολύ τον χρόνο  στην επικοινωνία και βοηθά στην αμεσότητα με τον ακροατή. Αν και η εποχή της δισκογραφίας έχει τελειώσει καιρό τώρα , πιστεύω πως και με αυτό τον τρόπο κάποιος μπορεί να παρουσιάσει το έργο του.

Αρκεί η κοινωνία να διασφαλίσει πως η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την εξέλιξη όλων και όχι συγκεκριμένων συμφερόντων.

 1. Ποια είναι η γνώμη σας για τα νέα, εξαιρετικά δημοφιλή στη νεολαία, μουσικά ρεύματα; 

Αν είναι μουσικά τα αγαπώ όπως επίσης σέβομαι τις επιλογές των νέων παιδιών. Ωστόσο ό,τι αναφέρεται σε βία και έγκλημα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Πιστεύω πως πρέπει από μόνη της η κοινωνία να εξαλείφει επικίνδυνα πρότυπα, και συνήθως το κάνει.

 1. Είναι οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καταξιώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Μέσα από τη δισκογραφία συστήνεται ένας καλλιτέχνης. Μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις  δένεται με το κοινό. Είναι ένας χορός συναισθημάτων και ιδεών που απλώνεται και από τις δυο πλευρές και όσο πιο δυνατός είναι αυτός τόσο και πιο μεγάλη και δυνατή είναι η πορεία του καλλιτέχνη.

 1. Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά reality shows και τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;

Είναι τηλεόραση που προωθεί συγκεκριμένο προϊόν. Δεν έχει να κάνει με την τέχνη. 

 1. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σσς; 

1. Άξιον Εστί

2 Μάνος Λοΐζος (Οι πρώτες εκτελέσεις)

3.Βασίλης Παπακωνσταντίνου (Φοβάμαι)

4.Leonard Cohen ( I am your Man )

5.Imany (The Shape of a Broken Heart)