/Λουίτζι, αποστολή στην πόλη – Κωνσταντίνος Μπενέκης

Λουίτζι, αποστολή στην πόλη – Κωνσταντίνος Μπενέκης

Λουίτζι, αποστολή στην πόλη

του Κωνσταντίνου Μπενέκη

ISBN: 978 618 5738266

Σελ. 48

Διάσταση 17 Χ 24

Τιμή 13 ευρώ +ΦΠΑ

Εκδόσεις Φίλντισι

Η ζωή κυλάει χαρούμενα στο μεγάλο πάρκο. Παιχνίδι, γέλιο και ανεμελιά. Τα ζωάκια ζουν αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με τους ανθρώπους. 

Τι θα γίνει όμως όταν εμφανισθεί ένα πρόβλημα; 

Ένας φίλος χρειάζεται βοήθεια. 

Θα μπορέσουν τα ζωάκια να τον βοηθήσουν; 

Έχουν άραγε τη δύναμη; 

Ο καλόκαρδος παπαγάλος Λουίτζι επιστρέφει. Ο καιρός πέρασε. Μεγάλωσε και ωρίμασε. Είναι ώρα να αναλάβει ευθύνες και να πάρει αποφάσεις. Μέσα από την νέα του περιπέτεια θα αποκτήσει νέες εμπειρίες και θα ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει μέσα του.

Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συνεχούς προσπάθειας για το καλό.

 

Ο Κωνσταντίνος Μπενέκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Κατάγεται από χωριά της Καρδίτσας (Μάρκο και Κέδρος), όπου και πέρναγε ως παιδί τα καλοκαίρια του. Εκεί, μέσα σε ένα αγροτικό περιβάλλον με έντονο το λαογραφικό στοιχείο, ευτύχησε να έρθει σε στενή επαφή με τη φύση, με παραδοσιακά ήθη και έθιμα, ενώ άκουγε συνεχώς λαϊκά παραμύθια και ιστορίες «από τα παλιά». 

Όταν έγινε πατέρας, ήταν η σειρά του να αφηγηθεί ιστορίες. Ξύπνησε λοιπόν η παιδική του φαντασία και το 2022 ολοκλήρωσε το πρώτο δικό του παραμύθι με ήρωα τον αγαπημένο παπαγάλο Λουίτζι. Αντλεί έμπνευση παρατηρώντας τους αφανείς ήρωες της ζωής, τα παιδιά, τα ζώα, τα συναισθήματα τους, τις αγωνίες και τις σκέψεις τους. 

Έχει επίσης γράψει το βιβλίο «Αεί ασκούμενοι» (εκδόσεις Φίλντισι 2021), που πραγματεύεται την διά βίου άσκηση σώματος και πνεύματος, εστιάζοντας σε έναν ξεχασμένο σκοπό της άσκησης, την επίτευξη ψυχικού σθένους. 

Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από το 2002, σε μάχιμες υπηρεσίες, πάντα στο πλευρό του πολίτη.