/Κατερίνα Ντίνου: Το όνειρό μου το ζω εδώ και χρόνια τραγουδώντας

Κατερίνα Ντίνου: Το όνειρό μου το ζω εδώ και χρόνια τραγουδώντας

Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντίνου, που εμφανίζεται στο Caja de musica το Σάββατο 1 Ιουνίου, συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μανίκα και μιλά για το μουσικό της στίγμα, τα επόμενα single και πολλά άλλα.

 1. Ποιο θέλετε να είναι το μουσικό στίγμα σας και ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σας όνειρο;

 

Το όνειρό μου το ζω εδώ και χρόνια τραγουδώντας. Η μουσική είναι το όνειρο. Το στίγμα έχει να κάνει με την αφοσίωση και τη συνέπεια σ´ αυτό που υπηρετείς και αυτό τελικά το κρίνει ο χρόνος. 

 

 1.  Να περιμένουνε κάποιο single ή άλμπουμ μέσα στο επόμενο διάστημα; 

 

Βεβαίως, έχω έτοιμα τα τραγούδια και ηχογραφούνται. Θα είχαν ήδη κυκλοφορήσει, απλώς έχω καθυστερήσει λόγω της πρόσφατης έκδοσης των τριών βιβλίων μου. 

 

 1. Πόσο δύσκολο είναι, στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο μας, για έναν καλλιτέχνη να του δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του; 

 

 Οι σύγχρονες συνθήκες επικοινωνίας βοηθούν και μπλοκάρουν ταυτόχρονα, είναι σαν να καταχωρείς τις δημιουργίες  σου σε έναν ωκεανό ψηφιακής μνήμης, γνωρίζοντας καλά πως αυτό μπορεί πια να είναι αναγκαίο όχι όμως ικανό να τις επικοινωνήσει, αν δεν συνηγορήσει ένα σύνολο παραμέτρων οι οποίες περιλαμβάνουν και παραδοσιακούς τρόπους. 

 

 1. Ποια είναι η γνώμη σας για τα νέα, εξαιρετικά δημοφιλή στη νεολαία, μουσικά ρεύματα; 

 

Έχω δυο γιούς που μόλις ενηλικιώθηκαν , ακούω όσα ακούνε και έχω βρει  ενδιαφέρον σε πολλά ιδίως στιχουργικό. Με ενοχλεί όμως η απουσία του ελληνικού στοιχείου στις μουσικές. Το βρίσκουν τα παιδιά που ψάχνουν τα αμιγώς ελληνικά ακούσματα, το εξελίσσουν  κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. 

 

 1. Είναι οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καταξιώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

 

Δεν ξέρω αν είναι αρκετό, μα είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις από κοντά τον ψυχισμό του καλλιτέχνη την ώρα της ερμηνείας του. Οι ζωντανές εμφανίσεις έχουν την αμεσότητα του μοιράσματος και της αλληλεπίδρασης, είναι  ο πιο ειλικρινής τρόπος γνωριμίας. 

 

 1. Τι θα ακούσουμε σε αυτή την εμφάνισή σας στο Caja de musica το Σάββατο 1 Ιουνίου;

 

Μια μουσική παράσταση με ελληνικά τραγούδια, που το καθένα αποτελεί ξεχωριστή στιγμή στην έντεχνη και λαϊκή μουσική ιστορία. Φυσικά ερμηνεύω και τραγούδια της δισκογραφίας μου και πλαισιώνομαι από τέσσερις σπουδαίους μουσικούς, τον Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, τον Άρη Κούκο στο μπουζούκι τον Νίκο Καινούργιο στην κιθάρα και τον Στράτο Σαμιώτη στα κρουστά.  

 

 1. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας; 

 

 Με δυσκολία απαντώ -πέντε δεν είναι αρκετοί- τους πρώτους που έρχονται στο μυαλό μου…

 

 1. Μικρές πολιτείες Σταύρος Κουγιουμτζής 
 2. Τρίτη ανθολογία Γιάννης Σπανός
 3. Άγιος Φεβρουάριος Δήμος Μούτσης 
 4. Θάλασσα στη σκάλα Θάνος Μικρούτσικος 
 5. Νίνο Ρότα The Godfather