/Δυνάμεις του Αιγαίου: «Ανάσα» (νέο άλμπουμ)

Δυνάμεις του Αιγαίου: «Ανάσα» (νέο άλμπουμ)

Δυνάμεις του Αιγαίου: «Ανάσα». Κυκλοφορεί ψηφιακά ο νέος δίσκος του επιδραστικού σχήματος

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανέρχονται παρουσιάζοντας ψηφιακά τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Ανάσα». Το album θα κυκλοφορήσει προσεχώς σε συλλεκτικό αριθμημένο LP.

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου, μια μουσική μπάντα που με το καλλιτεχνικό της στίγμα, συνδυασμό μουσικών ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων του κόσμου, επηρέασε το νεότερο ελληνικό τραγούδι αλλά και τα προγράμματα των μουσικών σπουδών των τελευταίων δεκαετιών, με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Μάνο Χατζιδάκι να υπογράφουν τις πρώτες δισκογραφικές παραγωγές τους.

Οι Δυνάμεις του Αγαίου για τον δίσκο τους «Ανάσα» ηχογράφησαν 9 τραγούδια, με τον τρόπο που ξέρουν καλά, τον δημιουργικό συνδυασμό ιδιωμάτων από τις μουσικές όλου του κόσμου.

Χωρίς να περιορίζονται από μουσικές ιδεοληψίες στη χρήση μουσικών οργάνων και μουσικών ιδιωμάτων, στα τραγούδια τους φιλτράρονται με αισθητικό τρόπο όλες οι μουσικές εμπειρίες που έχουν κατασταλάξει στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα τους.

Στον δίσκο περιλαμβάνονται συνθέσεις του Νίκου Γράψα, του Χρήστου Τσιαμούλη, του Μιχάλη Κλαπάκη και ένα μουσικό μουσικό θέμα του Eric Satie. Τους στίχους υπογράφουν οι: Πρόδρομος Κοσμίδης, Έλσα Γράψα, Άγγελος Καλογερόπουλος, Δημήτρης Γιαλαμάς, Νίκος Γράψας και Ελένη Περινού, έχει μελοποιηθεί επίσης το γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Τείχη». Ο Γιάννης Ζευγόλης έχει διασκευάσει το ανώνυμο τραγούδι του Αιγαίου με τίτλο «Κρυφή χαρά».

Στον δίσκο ερμηνεύουν εκτός από τον Νίκο Γράψα και τον Χρήστο Τσιαμούλη ο καταξιωμένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και οι ταλαντούχες, ελπιδοφόρες ερμηνεύτριες: Μαρία Αλαμανή – Ναθαναηλίδου και Μαρία Μιχαλάκα.

Τις Δυνάμεις του Αιγαίου αποτελούν οι δημιουργοί και βιρτουόζοι μουσικοί:

Μιχάλης Κλαπάκης: Κρουστά

Νίκος Γράψας: Τραγούδι – Κιθάρες

Χρήστος Τσιαμούλης: Τραγούδι – Ούτι – Νέι

Γιάννης Ζευγόλης: Βιολί

Τα τραγούδι του album «Ανάσα» κυκλοφορούν ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/anasa 

Credits:

Δυνάμεις του Αιγαίου: «Ανάσα»

Δυνάμεις του Αιγαίου

Μιχάλης Κλαπάκης: Κρουστά

Νίκος Γράψας: Τραγούδι, Κιθάρες

Χρήστος Τσιαμούλης: Τραγούδι, Ούτι, Νέι

Γιάννης Ζευγόλης: Βιολί

Συμμετέχουν (Τραγούδι):

Μίλτος Πασχαλίδης

Μαρία Αλαμανή Ναθαναηλίδου

Μαρία Μιχαλάκα

Παίζουν:

Θύμιος Παπαδόπουλος: Κλαρινέτο, Σαξόφωνα

Θοδωρής Κουέλης: Κοντραμπάσο

Εικαστικό Εξώφυλλου: Jr Korpa

Σχεδιασμός Έκδοσης – Artwork: Ελένα Μονογιούδη

Καλή ακρόαση,

Ogdoo Music Group