/Δωρεά οργάνων, δώρο ζωής: Παρουσίαση βιβλίου και βραβεύσεις

Δωρεά οργάνων, δώρο ζωής: Παρουσίαση βιβλίου και βραβεύσεις

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου στις 20.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σεραφείου του Δήμου Αθηναίων η διεθνής παρουσίαση του παραμυθιού «Οι περιπέτειες του Ρούλη Νεφρούλη» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος εξέχουσες προσωπικότητες, εκπρόσωποι του Λογοτεχνικού χώρου, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, διακεκριμένοι εκπρόσωποι από τον χώρο της Ιατρικής και άλλων επιστημονικών πεδίων, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας.

«Οι περιπέτειες του Ρούλη Νεφρούλη» το παραμύθι της Έλενας Μαγιάτη-Καραμπή και του Παντελή Χατζή αφηγείται την ιστορία του «Ρούλη Νεφρούλη», που διατίθεται δωρεάν σε παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νεφρολογικές μονάδες της χώρας. Η Πανελλήνια παρουσίαση του βιβλίου που εκδόθηκε από την Writers International Edition πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στη Νάουσα.

Την εκδήλωση συντόνισε η Σάγια Τσαουσίδου, Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων AEJ. Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην Υπουργός Ασφαλίσεων και Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, ο Δρ. Θεόδωρος Χήρας, Νεφρολόγος στο Σισμανόγλειο ΓΝ Αττικής και ο Θεοφάνης Αποστόλου, πρώην Πρόεδρος & νυν Επιστημονικός Συνεργάτης της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας. Η Ελένη Μπαρμπαλιά, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, απήγγειλε δραματοποιημένα αποσπάσματα από το βιβλίο. Οι συγγραφείς Έλενα Μαγιάτη-Καραμπή και Παντελής Χατζής μίλησαν για το παραμύθι που άγγιξε τις λεπτές χορδές μικρών και μεγάλων, καθώς και το μείζον θέμα της δωρεάς οργάνων, ενώ εκ μέρους των Εκδόσεων μίλησε η Γλωσσολόγος και λογοτέχνης καθ. Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία.

Μαζί με την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε και η Τελετή Βράβευσης για το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Πανόραμα που πραγματοποιήθηκε από το Writers Capital International Foundation.

Το φεστιβάλ που κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από 1-31 Ιανουαρίου φέτος, συγκεντρώνοντας συγγραφείς από 65 χώρες και 6 ηπείρους. Η Γενική Γραμματέας του Writers Capital International Foundation Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία απένειμε τα βραβεία στους Έλληνες βραβευθέντες. Μαζί με τα βραβεία Πανόραμα απονεμήθηκαν και τα Χρυσά Βραβεία Βιβλίου (Golden Book Awards) 2022, καθώς και τα Διεθνή Βραβεία Γυναικών 2021-22, σε αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς και σε κυρίες που διέπρεψαν στον τομέα τους και τέθηκαν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας αντίστοιχα.

Για τη συνολική προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό, βραβεύτηκε και ο συνεργάτης του Culture Point Νίκος Ναούμης, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Writers Capital International Foundation στην Ελλάδα.