/Βιβλιοκριτική: Ζωή ρέουσα (Θεόδωρος Παπαθεοδώρου)

Βιβλιοκριτική: Ζωή ρέουσα (Θεόδωρος Παπαθεοδώρου)

Γράφει η Αθανασία Παπαδοπούλου, Συγγραφέας

Είναι σημαντικό διαβάζοντας ένα βιβλίο να ρέει απλά και κατανοητά όπως ο τίτλος του. Γραφή συγκινητική και καθημερινή. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, με την ηρωίδα Άννα Βενέτη σε έναν αγώνα δρόμου. Αγώνα ζωής από τα δεκαεννιά της. Με την αλήθεια ως βάση να ξεδιπλώνεται στα μάτια του αναγνώστη η σκληρή ζωή της Άννας που τελικά καταφέρνει να θεραπεύσει την ψυχή της.

Φιλίες δοκιμάζονται, έρωτες γεννιούνται. Όλες οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται όταν έχεις δύναμη ψυχής αρκεί να το θέλεις.

Τα ιστορικά γεγονότα αρκετά εκείνη την περίοδο. Η υποδοχή της ξένης κυβερνητικής αντιπροσωπίας και το θάρρος της να αναλάβει το ρόλο του διερμηνέα και “οικοδεσπότη” του Τσε και της κουβανέζικης αντιπροσωπίας, μεγάλη ικανοποίηση για την ίδια. Συγκλονιστική η προσωπική συνέντευξη με τον Τσε. Η Άννα, καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης και αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Το βιβλίο που γράφει και εξιστορεί τα πάντα, από ιστορικά, μέχρι προσωπικά γεγονότα, από το 1959 μέχρι και το 1999. Ένα βιβλίο που καταφέρνει να το εκδώσει. Δώρο για εκείνη μιας και την μέρα που το μαθαίνει ξημερώνει η γιορτή της. Η έκδοση του βιβλίου της σχεδόν το κίνητρο για να καλυτερεύσει την ψυχολογία της.

Ο Νίκος” σταθμός” στη ζωή της. Ένας άνθρωπος που μετά την έκδοση του βιβλίου αποκαλύπτεται από κάποιον που τον γνώριζε καλά, ακέραιος, άμεμπτος με οξύ νου και ενεργά συναισθήματα.

Ένα βιβλίο, από τις εκδόσεις Πνοή, με πολλά διδακτικά νοήματα για τη ζωή, τις αξίες και πάνω από όλα για την εσωτερική δύναμη που όταν την ανακαλύπτουμε αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε ότι εμείς και μόνο εμείς έχουμε ήδη ό,τι χρειαζόμαστε μέσα μας για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.