/Βιβλιοκριτική: Οι χήρες του άντρα της (Ιωάννα Κανελλοπούλου)

Βιβλιοκριτική: Οι χήρες του άντρα της (Ιωάννα Κανελλοπούλου)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, συγγραφέας

Τι συμβαίνει όταν μια ζωή που μοιάζει τακτοποιημένη, μέσα στους κοινωνικούς κανόνες και τα πρέπει, καταρρέει από τις αποκαλύψεις που ακολουθούν ένα τραγικό γεγονός; Έρχεται η στιγμή που το κουτί της Πανδώρας ανοίγει ανατρέποντας όσα πίστευες και σε θέτει αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ένα φρικτό ναυάγιο έρχεται να ταράξει τη γαλήνη μιας αριστοκρατικής οικογένειας, σ’ ένα ήσυχο και φιλόξενο χωριό της Ηλείας. Η ηρωίδα του βιβλίου (Ασημίνα Αλεξάνδρου), μαθαίνει για τον χαμό του άντρα της, το στήριγμα μιας ολόκληρης ζωής και όλα επαναπροσδιορίζονται απότομα. Τίποτα πια δε θα είναι το ίδιο, αφού έρχονται στο φως γεγονότα που θα φανερώσουν την ωμή πραγματικότητα και θα συγκλονίσουν όχι μόνο την μικρή κοινωνία του χωριού, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Κρυμμένα μυστικά, δολοπλοκίες, φόνοι, απάτες, πόνος, θυμός, έρχονται στην επιφάνεια και σχηματίζουν σιγά σιγά το παζλ, με εκείνα τα κομμάτια που τόσα χρόνια έλειπαν αλλά κανένας δεν είχε συνειδητοποιήσει τίποτα… ή σχεδόν κανείς.

Τα ψέματα δημιουργούν ψευδαισθήσεις που δεν είναι εύκολο να εγκαταλείψουμε. Η αντιμετώπιση τους αποδεικνύει τα όρια των αντοχών μας και τις αστείρευτες δυνάμεις επιβίωσης.

Η ιστορία κυλά αβίαστα περιγράφοντας μια περασμένη εποχή και το αξιακό της πλαίσιο. Η γραφή, χειμαρρώδης, γεμάτη συναίσθημα και πάθος. Η πλοκή, δημιουργεί διαρκώς νέα ζητούμενα, νέες προκλήσεις, νέο ενδιαφέρον έως λύτρωση της κεντρικής ηρωίδας. Ενός χαρακτήρα με αληθοφάνεια που θυμίζει πολλές από τις γυναίκες που βρέθηκαν να αφήνουν το είναι τους στα χέρια μιας θεωρητικής σιγουριάς για να καταλήξουν έρμαια μιας τεράστιας συναισθηματικής απάτης.

“Οι χήρες του άντρα της”, είναι το πρώτο μυθιστόρημα της συνεργάτιδας του CulturePoint.gr Ιωάννας Κανελλοπούλου. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και να συνεχίζει να κυνηγά την επίτευξη όλων των στόχων της.