/Βιβλιοκριτική: Ο διάβολος των Χριστουγέννων (Βούλα Γκεμίση)

Βιβλιοκριτική: Ο διάβολος των Χριστουγέννων (Βούλα Γκεμίση)

Γράφει ο Γιώργος Δόλγυρας, αρθρογράφος – συγγραφέας

Πρόκειται για ένα πάντα επίκαιρο βιβλίο, εφόσον η Πίστη στο Θεό σαφέστατα αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας πολλών ανθρώπων που κινδυνεύουν να βυθιστούν στο σκοτάδι το οποίο πολλές φορές λόγω συνθηκών απειλεί να καλύψει τη ζωή και τον κόσμο τους.

Το βιβλίο εντάσσεται ξεκάθαρα στην κατηγορία της Φαντασίας, ωστόσο εκπλήσσει δυσάρεστα η εγγύτητά του σε πολλά ανατριχιαστικά συμβάντα του παρελθόντος όπως εκείνο των «Σατανιστών της Παλλήνης», την υπόθεση που έκανε την Ελλάδα να κοιμάται με το φως ανοιχτό, το μακρινό αλλά τόσο κοντινό στο μυαλό μας 1993.

Ο διάβολος των Χριστουγέννων χαρακτηρίζεται από γρήγορη ροή, κινηματογραφική δράση και πολλές ανατροπές με κεντρικό μοτίβο την αιώνια σύγκρουση Καλού/Κακού, Θεού/Διαβόλου.

Μία ομάδα ιερέων συσπειρώνεται με επιτακτικό σκοπό τη διάσωση της ανήλικης και ευάλωτης Αμαλίας, την επαναφορά της στη ζωή από τα σκοτάδια στα οποία έχει βυθιστεί μέσω μιας τελετής μαύρης μαγείας. Σκοπός των σατανιστών είναι φυσικά να ελέγχουν απόλυτα το κατειλημμένο από δαίμονες σώμα της, με απώτερο σκοτεινό και αποτρόπαιο σκοπό την κυριαρχία του Σατανά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σωτηρία της Αμαλίας πλέον εναπόκειται στην Πίστη αυτών που επιδιώκουν τη διάσωσή της και ιδιαίτερα στης μητέρας του κοριτσιού, της Ευδοκίας. Εκεί βασίζονται όλες οι ελπίδες τους έναντι του ερέβους που τους κυκλώνει με σκοπό να τους αφανίσει και να κυριαρχήσει επί γης και ουρανού. Σε κάθε γωνιά, καθόλη τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης, παραμονεύει ένας μακάβριος θάνατος. Ακόμα και φίλοι ενίοτε γίνονται εχθροί και πέφτουν οι μάσκες μετά από πισώπλατα χτυπήματα.

Υπάρχει ο ισχυρισμός πως η Πίστη μετακινεί βουνά και κάνει τα αδύνατα δυνατά και αυτό ακριβώς πραγματεύεται το βιβλίο, την ανάγκη δηλαδή των ανθρώπων να πιστεύουν ισχυρά και αμετάκλητα στο Θεό ακόμα και όταν ο Διάβολος και το Κακό φαίνεται πως κυριαρχούν έστω και προσωρινά στον κόσμο.

Η συγγραφέας καταφέρνει με έναν γλαφυρό τρόπο να υφάνει ένα πέπλο μυστηρίου με μία γλώσσα λιτή και κατανοητή χωρίς πομπώδεις εκφράσεις, γεγονός που υποδεικνύει συγγραφική ικανότητα η οποία δε συναντάται δυστυχώς σε πλήθος συγγραφικών εγχειρημάτων.

Ποιος είναι τελικά στην πραγματικότητα ο Διάβολος των Χριστουγέννων;

Θα κυριαρχήσει το σκοτάδι στη Γη με την έλευση του Σατανά ή οι πιστοί ιερείς θα αποτρέψουν το κακό σώζοντας τη μικρή Αμαλία από τα δίχτυα των σατανιστών; Ο πάτερ Φιλήμονας ο οποίος αναλαμβάνει να ξορκίσει τους δαίμονες από την παιδική ψυχή του κοριτσιού, θα φέρει εις πέρας επιτυχώς την αποστολή του;

Όλα αυτά θα τα ανακαλύψετε μόνον αν επιλέξετε να διαβάσετε το καθηλωτικό μυθιστόρημα «Ο Διάβολος των Χριστουγέννων» της Βούλας Γκεμίση που κυκλοφορεί ως αυτοέκδοση μέσα από την σελίδα και το προσωπικό της e-shop: makestorytelling.com