/Βιβλιοκριτική: Η πολλή αγάπη σκοτώνει (Γιώργος Γιώτσας & Στέλλα Καραμπακάκη)

Βιβλιοκριτική: Η πολλή αγάπη σκοτώνει (Γιώργος Γιώτσας & Στέλλα Καραμπακάκη)

Γράφει ο Γιώργος Δόλγυρας, συγγραφέας – αρθρογράφος

«Η πολλή αγάπη σκοτώνει», κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα τρόμου από τις εκδόσεις Λυκόφως με την υπογραφή δύο εκ των κορυφαίων του είδους, του Γιώργου Γιώτσα και της Στέλλας Καραμπακάκη.

Οι ιστορίες τρόμου μπορεί να μην είναι το πρώτο λογοτεχνικό είδος στην χώρα μας σε πωλήσεις, ωστόσο έχουν ένα αρκετά μεγάλο φανατικό κοινό που λατρεύει τα βιβλία του είδους.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου είδους αρέσκονται να εξερευνούν το μυστήριο, το άγνωστο και όσα κρύβονται στις σκιές. Η επιστροφή στο αρχέγονο και το ανορθολογικό τους ελκύει, να έρχονται αντιμέτωποι με το απόκοσμο και αλλόκοτο. Έτσι δραπετεύουν έτσι από την τόσο πεζή, σχεδόν καταθλιπτική και μάταιη καθημερινότητα.

Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς τους αναγνώστες που αποζητούν το διαφορετικό στην λογοτεχνία, ο συνδυασμός της γραφής της Στέλλας Καραμπακάκη που αποτυπώνει λογοτεχνικά και ανάγλυφα με τον καλύτερο τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως τις ερωτικές και του Γιώργου Γιώτσα του μετρ του τρόμου και του απόκοσμου, το δίχως άλλο θα σας συναρπάσει.

Η συγγραφική μαεστρία και η συνεργασία των δυο συγγραφέων φέρνουν ως αποτέλεσμα ένα λογοτεχνικό διαμάντι του είδους που σπάει τα ταμπού της λογοτεχνίας συνδυάζοντας περισσότερα του ενός είδους σε ένα.

Γι’ αυτόν τον λόγο αξίζει την προσοχή σας.

Η νεοελληνική λογοτεχνία είναι ένα ζωντανό ον που πρέπει να εξελίσσεται και να ανοίγει νέους ορίζοντες στους αναγνώστες, το συγκεκριμένο βιβλίο το πράττει στο ακέραιο. Η επιλογή για το αν θα επιβιβαστείτε και ακολουθήσετε σε αυτό το μοναδικό ταξίδι, είναι ολότελα και απόλυτα δική σας…

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τρεις γυναίκες, που ερωτεύτηκαν και βίωσαν την προδοσία, επιστρέφουν τώρα ως τιμωροί. Και αλίμονο σε όποιον σταθεί στο διάβα τους.

Τρεις σκοτεινές ιστορίες έρωτα, αγάπης και εκδίκησης, υπό τον γενικό τίτλο «Η πολλή αγάπη σκοτώνει», από τους συγγραφείς Στέλλα Καραμπακάκη και Γιώργο Γιώτσα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Παράξενοι τόποι, στοιχειωμένα σπίτια, απόκοσμοι ήχοι και ψυχές που αναζητούν τη δικαίωση. Όλα αυτά συνθέτουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται οι πρωταγωνιστές των τριών διηγημάτων, νέοι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά απέναντι στο παράδοξο και το αλλόκοτο. Απέναντι σε αυτό που κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει.

 

Εδώ που βρίσκεσαι, δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος.

Είναι το Τίποτα.

Εδώ εγκλωβίζονται και περιφέρονται αιώνια νεκροί και ερωτευμένοι.

Αθώοι και εγκληματίες…

και ίσως όσοι είχαν μια φριχτή ατυχία,

όσοι βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

 

Τρεις σκοτεινές ιστορίες έρωτα, αγάπης και εκδίκησης, υπό τον γενικό τίτλο «Η πολλή αγάπη σκοτώνει», από τους συγγραφείς Στέλλα Καραμπακάκη και Γιώργο Γιώτσα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως.