/Βιβλιοκριτική: Από αίμα σε αίμα (Αλέξανδρος Μαράκης)

Βιβλιοκριτική: Από αίμα σε αίμα (Αλέξανδρος Μαράκης)

 «Από αίμα σε αίμα» του Αλέξανδρου Μαράκη: Η ποίηση σε ανθρώπινο επίπεδο

Γράφει ο Θάνος Ξάνθος

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Μαράκη-Μπούρκα, «Από αίμα σε αίμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των αναγνωστών.  Ο Αλέξανδρος είναι ηθοποιός, μουσικός και νέο ταλέντο και στην ποίηση.

Το «Από αίμα σε αίμα» έχει ως σημείο εκκίνησης το σήμερα και φτάνει μέχρι τα άδυτα της παιδικής ηλικίας του δημιουργού. Η συλλογή εισάγεται με δυο ποιήματα που έχει γράψει ο πατέρας του ποιητή και καταλήγει στα δικά του.

Τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ποίηση του είναι θέματα διαχρονικά και τα ενστερνίζεται κάθε άνθρωπος. Η απώλεια, η ανιδιοτελής αγάπη, η μοναξιά και η υποκρισία της εποχής μας, είναι στο προσκήνιο αυτής της ποιητικής συλλογής.

Ο πρώτος λόγος που αξίζει να πάρετε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο, είναι για να έρθετε σε επαφή με την ποίηση, που τόσο αδικημένη μοιάζει μέσα στην εποχή μας. Και μάλιστα μια τέτοια ποιητική συλλογή με γλαφυρότητα, ελεύθερο στίχο και πολλές εικόνες.

Επίσης, ο ποιητής μοιράζεται με τους αναγνώστες πολλά κομμάτια του εαυτού του και της ζωής του, συνδέοντας το παζλ της ανθρωπιάς και των συναισθημάτων. Ξεκλειδώνει την ψυχή των αναγνωστών, διεισδύοντας στις μύχιες σκέψεις τους. Άλλοτε σκληρός κι άλλοτε νοσταλγικός και ευαίσθητος, ο Αλέξανδρος αφυπνίζει την συνείδησή μας και περνάει μηνύματα λαχτάρας και αισιοδοξίας.

Η γραφή του ποιητή αναβλύζει ειλικρίνεια και αγάπη κι αυτό κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται οικειότητα! Πράγμα επίσης σημαντικό για ένα βιβλίο και μάλιστα μία ποιητική συλλογή. 

Διαβάζοντας τα ποιήματα του Αλέξανδρου, τα φαντάζεσαι να τα ερμηνεύει ο ίδιος, ή κάποιος άλλος ηθοποιός, πάνω σε μία θεατρική σκηνή, με μινιμαλιστικό σκηνικό. Γιατί έχουν ένταση και ρυθμό.

Κέντρο βάρους της ποιητικής συλλογής, είναι ο άνθρωπος. Κι αυτό είναι εξαιρετικά όμορφα και δυναμικό. Μην χάσετε την ευκαιρία να διαβάσετε αυτό το υπέροχο βιβλίο!