/Βιβλία που ακούγονται

Βιβλία που ακούγονται

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, πολιτικός επιστήμονας – συγγραφέας

Με ιδιαίτερη χαρά, διάβασα τα νέα για τη συνδρομητική πλατφόρμα Jukebooks που ανακοίνωσε ο όμιλος του Antenna.

Το αντικείμενο της, θα είναι κάτι που όσοι αγαπάμε το διάβασμα και έχουμε προβλήματα με την όρασή μας, αναμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Τι είναι το Jukebooks;

Το jukebook, είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία με μια μηνιαία συνδρομή, όποιος επιθυμεί, ακόμα και αν δεν έχει προβλήματα με την όραση του εννοείται, μπορεί να μπαίνει και να διαβάζει ένα βιβλίο… με την ακοή του!

Με λίγα λόγια, φέρτε στο μυαλό σας το Spotify ή το Netflix και θα καταλάβετε πως περίπου αυτό θα λειτουργεί.

Όπως πληροφορούμαστε, η έναρξη λειτουργίας της θα είναι οι αρχές του 2022 και σε αυτό έχουν δηλώσει συμμετοχή δέκα ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι, οι οποίοι ελπίζουμε να γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Για την ηχογράφηση των audiobooks χρησιμοποιούνται η τεχνογνωσία, τα studio και οι φωνές του Antenna.

To website www.jukebooks.gr αναφέρει: “Βιβλία που ακούγονται! Σύντομα στα αυτιά σας… Έρχεται η μεγαλύτερη συνδρομητική πλατφόρμα Αudiobooks στην Ελλάδα! Με μία πλούσια συλλογή τίτλων από γνωστούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς, για ανεξάντλητες ώρες ακρόασης.”

Τεχνολογικός πάροχος για την πλατφόρμα και συνεργάτης του Antenna είναι η νορβηγική εταιρία Beat, που επίσης συνεργάζεται με εγχειρήματα στη Νορβηγία (Faber), τη Δανία (Chapter), τη Γερμανία (Skoobe) και τη Ρουμανία (Echo).

Η ανακοίνωση της πλατφόρμας έγινε στο συνέδριο FutureBook του Λονδίνου, που διοργανώνει το The Bookseller σε συζήτηση μεταξύ του Nathan Hull (chief strategy officer, Beat) και του Greg Miall (m.d. Digital Ventures, Antenna Group):

Επικεφαλής του JukeBooks θα είναι ο Γιώργος Πούτος, στέλεχος με εμπειρία στα Public, τoν OTE και την Intrasoft.