/Το Βιβλίο των Δράκων – Ίντιθ Νέσμπιτ

Το Βιβλίο των Δράκων – Ίντιθ Νέσμπιτ

Οκτώ απολαυστικές ιστορίες, από την πρωτοπόρο του είδους, μάς εισάγουν σε έναν κόσμο ευφάνταστα μαγικό στο Βιβλίο των δράκων. Με φόντο την Αγγλία των αρχών του εικοστού αιώνα και μέσα σε ομιχλώδη και σκοτεινά σκηνικά θα μεταφερθούμε για να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Δράκοι με διαφορετικές προσωπικότητες και συμπεριφορές, γιγαντιαίοι ή μικροσκοπικοί, μυθικά πλάσματα και θρυλικά τέρατα ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες, φτύνουν φωτιές και μας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους. Ζωντανές περιγραφές, απλό ύφος, ζεστό χιούμορ αποτελούν στοιχεία που θα καθηλώσουν τα παιδιά και θα γοητεύσουν τους μεγάλους. Ένα βιβλίο που θα λατρέψουν όχι μόνο όσοι είναι εξοικειωμένοι με τη γραφή της Νέσμπιτ αλλά και όσοι θα την γνωρίσουν για πρώτη φορά.

Ίντιθ Νέσμπιτ

Η Ίντιθ Νέσμπιτ (1858-1924) γεννήθηκε στο Λονδίνο αλλά έζησε σε διαφορετικές περιοχές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας. Τα πρώτα της βιβλία ήταν ποιητικές συλλογές και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την παιδική λογοτεχνία. Ήταν λιγότερο από 20 ετών όταν το πρώτο της ποίημα με τίτλο “Under the Trees” δημοσιεύτηκε στο μηνιαίο περιοδικό Good Words. Στην βιογραφία της αναφέρεται ως “η πρώτη σύγχρονη συγγραφέας παιδικών βιβλίων” αφού ξεφεύγει από το παραδοσιακό παραμύθι και προσγειώνει τους χαρακτήρες της σε πιο “πραγματικούς” κόσμους. Επίσης, η πρώτη που έγραψε περιπέτειες με ήρωες παιδιά. Προικισμένη με μεγάλη εφευρετικότητα, κατορθώνει να περιγράφει ρεαλιστικούς τόπους όπου μαγικά αντικείμενα μεταφέρουν τους χαρακτήρες σε μαγικούς κόσμους. Θεωρείται πρωτοπόρος στις ιστορίες φαντασίας για παιδιά και επηρέασε, άμεσα ή έμμεσα, τους συγγραφείς των έργων «Μαίρη Πόππινς», «Χάρι Πότερ» και «Νάρνια».

Περισσότερα από 60 έργα, νουβέλες, εικονογραφημένες ιστορίες αλλά και συμμετοχές σε συλλογικά έργα, εμπλουτίζουν το συγγραφικό της έργο. Γνωστότεροι τίτλοι της είναι «The Story of the Treasure Seekers» (1899), «Five Children and It» (1902) και «The Railway Children» (1906). Έντεκα νουβέλες, μικρές ιστορίες και τέσσερις συλλογές με ιστορίες τρόμου συμπληρώνουν το έργο της και απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.