/Το πρώτο Επίσημο Δείπνο στο νέο “σπίτι” της Μαρίας Κάλλας στην Αθήνα, είναι γεγονός!

Το πρώτο Επίσημο Δείπνο στο νέο “σπίτι” της Μαρίας Κάλλας στην Αθήνα, είναι γεγονός!

Το Νεοσύστατο Μουσείο Μαρία Κάλλας, επί της Μητροπόλεως 44, επέλεξε ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, για την κορύφωση των πολλαπλών εκδηλώσεών του,για το Έτος Μαρια Κάλλας, όπως έχει οριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 2023.

Την τελευταία ήμερα του Νοεμβρίου, παρέθεσε επίσημο Δείπνο, επ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννησή της μεγαλύτερης σοπράνο του 20ου αιώνα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1923.

Η επιλογή του Μουσείου Μαρια Κάλλας δεν ήταν τυχαία, αφού ο Ελληνικός Σύλλογος Μ.Κ. πρωτοστάτησε στην ίδρυση και την λειτουργία του Μουσείου, ενώ συνεχίζει να στηρίζει αδιάκοπα, τόσο τις προσπάθειες για τον εμπλουτισμό του, όσο και για την απόκτηση ενός πιάνου αντάξιου της Μεγάλης Σοπράνο.

Γι αυτό τον σκοπό ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, έχει ξεκινήσει προσπάθεια για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων και ήδη έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό από χορηγίες φίλων και υποστηρικτών, για την απόκτηση ενός Πιάνου γνωστού οίκου, που θα κοσμήσει την αίθουσα των εκδηλώσεων του Μουσείου και θα γίνει το σημείο αναφοράς, για τις εκδηλώσεις του.

Στην εξαιρετική κατά γενική ομολογία βραδιά, προς τιμήν των Χορηγών και των υποστηρικτών του Συλλόγου, το Δ.Σ του Συλλόγου, σε κλίμα συγκίνησης απένειμε τιμητική Πλακέτα στην Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας κα Λιάνα Σκουρλή, για το έργο της και την σημαντική Συμβολή της στην δημιουργία του πρώτου Μουσείου στον Κόσμο Μαρία Κάλλας.
Ως γνωστόν ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, έχει παραχωρήσει στο Μουσείο, όλα τα προσωπικά αντικείμενα της Μαρία Κάλλας, που είχε αποκτήσει σε πλειστηριασμούς γνωστών οίκων αλλά και από γνωστούς συλλέκτες, από την ίδρυση του, έως σήμερα.

Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Soprano Kristi Kathariou, Piano Xachik Mkrtchian και Violin Mehilli , ενώ παρευρέθηκαν μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων.
Κατα την διάρκεια του δείπνου, ο Σύλλογος προσέφερε στους εκλεκτούς καλεσμένους pins με το λογότυπο του Συλλόγου, ως αναμνηστικά της όμορφης βραδιάς
Το επίσημο δείπνο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κ Όλγα Κεφαλογιάννη μετά του Συζύγου της κ. Μίνωα Μάτσα, ο Πρόεδρος της επιτροπής φίλαθλου πνεύματος, ”αριστήνδην” μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος του ιππικού ομίλου βορείων προαστίων, γνωστός δικηγόρος κ.Γεώργιος Λενός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης κ Κωστής Μπιτζάνης, η Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος Τζένη Αρσένη, η κα Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη, ο Συγγραφέας κ. Πιτερ Αλατσάς, η κα Ανδριανοπούλου Δέσποινα, η κα. Βραχνού, ο κ Γεωργίου Θεόδωρος, η κα. Μαριάννα Γκαβέλα, η κα Γκίκα Μάτζη, η κα. Πόπη Δημητριάδη -Μιχαήλ, η κα. Ησαΐα Λένα, ο κ Καμίλλης Νίκος, η κα Κονδύλη Θεώνη,ο κ Κοσκοτάς Σταύρος, η κ Κουτσουδάκη Ερατώ, ο κ. Ξενοφονών Λαμπράκης μετά της Συζύγου του Ηρας, ο κ Λάσκαρης Κλήμης, ο κ. Πάνος Μανιάς, ο κ Μενιάδης Μιχαήλ, ο κ Μητρόπουλος Γιώργος, η κ Τζώρτζια Σιακαβάρα και ο κ. Κων, Πλεύρης, η κα. Αικατερίνη Ρούκα -Καρνομυράκη, ο κ. Απόστολος Συμιακός, ο κ Σωτηριάδης, η κα.Τακτικού,ο κ Επαμεινώνδας Τσετσενέκος, η κ. Φλώρου Μαρία, η κα Τσαραμιάδου Τατιάνα, η κα. Υλιάννα Στέγγου, η κα. Νότα Ψαροπούλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Κάλλας κα. Φρούση Ρούλα, η Γεν. Γραμματέας κα. Χαρά Μητροπούλου, η Ταμίας κα. Ντέπη Στενού και ο κ. Jason Neville Fahy και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Οι εκδηλώσεις του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, θα συνεχιστούν αμείωτες και το 2024, που θα κυκλοφορήσουν εμβληματικές ταινίες και νέες εκδόσεις βιβλίων για την ζωή και το έργο της Μεγάλης Ντίβας,με στόχο την προβολή της Ελληνικότητας της Μαρίας Κάλλας αλλά και την ανάδειξη του πρώτου Μουσείου Κάλλας στον Κόσμο, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, για τους απανταχού λάτρεις της Μεγάλης Ελληνίδας Σοπράνο.